23948sdkhjf
Del siden
Annonce

DGNB-rådgiver Mai motiveres af byggebranchens bæredygtighedskapløb

Mai Teofelius arbejder med DGNB-certificeringer af flere af EKJ's projekter – bl.a. Solterrasserne i København, hvor vi hjælper med at omdanne et gammelt plejehjem fra 60’erne til et moderne botilbud til sindslidende. Her er det Mais opgave at hjælpe med livscyklusberegninger (LCA), totaløkonomiberegninger (LCC) og energiberegninger. Hun er også med i en gruppe, der indsamler erfaringer, udvikler nye metoder og systematiserer EKJ's rapportering af LCA-resultater.

Mai drømmer om at bidrage til de metoder, der sikrer os endnu mere bæredygtigt byggeri i fremtiden. 

Hun valgte at blive ingeniør, fordi hun det er spændende at være med til at finde de gode løsninger og få tingene til at gå op i en højere enhed.

"Fx skal vi også tage højde for økonomien, når vi foreslår en renovering, ligesom vi skal være sikre på, at bygningens tag rent faktisk får sol og er vinklet korrekt, hvis vi foreslår en løsning med solceller, og at den energimæssige gevinst overstiger den miljømæssige belastning ved at producere solcellerne. Jeg kan godt lide ingeniørkulturen, hvor man sætter en ære i at tænke logisk og fornuftigt – og vinde over udfordringerne. Det er nok også ret kendetegnende, at vi har en sudoku i kaffe-køkkenet, som vi går og løser i fællesskab," siger Mai.

Gøre noget diffust målbart
Som bæredygtigheds-ingeniør er det hendes opgave bl.a. at dokumentere, at projektet rent faktisk lever op til de bæredygtige standarder, men også at afsøge bæredygtighedspotentialet og rådgive om alternative løsninger fx ved at udføre indledende bæredygtighedsscreening af projektet.

"Det spændende ved det bæredygtige område er, at det er et område i rivende udvikling, hvor der er mange måder at gøre tingene på, og hvor det drejer sig om at gøre noget ret diffust meget målbart. Det giver bare mening på et højere plan, fordi byggeri og drift af bygninger er ansvarlig for så stor en del af verdens CO2-udledning. Der er virkelig mange kræfter – både politisk og i branchen – der gerne vil være med til at finde de gode løsninger, og det har startet lidt af et kapløb, som er fedt at være en del af," siger Mai.

Læs portrættet af Mai på EKJ's hjemmeside

Læs mere om at arbejde hos EKJ

EKJ Rådgivende Ingeniører AS
Blegdamsvej 58
2100 København Ø
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK83175419
P nummer: 1002664775

Kontaktperson

SJ
Susanne Junge
Presse- og kommunikationsrådgiver
+45 21679960 suj@ekj.dk

Send til en kollega

0.047