23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Gør bæredygtighed nemmere at forstå: Sådan gør vi det i praksis

Bæredygtighed kan være svært at forstå, men det behøver det ikke at være. Mange tror, at bæredygtighed handler om at sortere affald. Det gør det også, men det er kun en lille del af det. Bæredygtighed eller ESG (Environmental, Social, Governance) er en fælles indsats, hvor både kunder, leverandører og medarbejdere spiller en vigtig rolle.

 I Teknos har vi altid haft fokus på bæredygtighed. Det er en del af vores kerneværdier, og noget vores medarbejdere arbejder for hver eneste dag. Vi ønsker at opbygge en virksomhed, som de næste generationer vil være stolte over at lede og være en del af.   

Derfor har vi sendt Thomas Skoven (Finans), Jane Faltum (HSEQ) og Christian Bruno (R&D) på uddannelsen "Bæredygtig strategi og ledelse" hos Afkobling 2030 og Industriens Fond, og det har ført til konkrete handlinger: 

- Vi har i Teknos allerede implementeret mange bæredygtige initiativer, men nu vil vi blive bedre til at synliggøre disse tiltag for vores stakeholders. Vi ønsker også at inddrage og involvere dem aktivt, fordi vi tror på, at samarbejde kan drive fremskridt, siger Thomas, Jane og Christian.  

Undgå at fare vild i forkortelser

Man kan hurtigt fare vild i forkortelser og uklare udtryk, når vi taler om bæredygtighed. For os er det vigtigt at gøre bæredygtighed forståeligt og håndgribeligt, så det bliver konkret for alle – ligesom vi gør med vores sikkerhedstiltag i fabrikken.

- En af vores store udfordringer har været at synliggøre alt det gode arbejde, vi hver især udfører dagligt. Derfor har vi, baseret på vores uddannelse, implementeret konkrete og praktiske tiltag, der skal hjælpe os alle med at forstå bæredygtighed og vores indsats, siger Thomas Skoven, Finance Director.

I Teknos har vi noget, vi kalder 'Safety Moment', hvor vi sætter fokus på konkrete sikkerhedstiltag under personalemøderne. Nu vil vi bruge samme idé til vores arbejde med bæredygtighed og kalder det 'ESG Moment'. Derudover vil vi løbende dele et ESG Moment på vores intranet. 

På et af billederne længere oppe ser du vores tiltag, som blev præsenteret på vores seneste personalemøde.  

- Vi håber, at det vil give anledning til flere snakke i de forskellige afdelinger, siger Christian Bruno, R&D Director. Han uddyber:  
 
- Vi skal gentage og uddanne, så det bliver en del af vores kultur. Folk skal tænke på sikkerhed, kvalitet og bæredygtighed som en naturlig del af deres daglige arbejde.

Inddrage og involvere

For at sikre, at alle kan bidrage, har vi også oprettet en 'ESG-mailboks'. Her kan medarbejderne dele deres ideer til, hvordan vi kan blive bedre til at arbejde med bæredygtighed - altså helt konkrete og lavpraktiske tiltag.

- Vi vil formalisere opfølgningen på disse ideer og give individuel tilbagemelding. Efter vi har præsenteret vores ESG Moment på personalemødet, vil vi tage nogle af de bedste ideer op til diskussion, så vi kan arbejde sammen om at implementere dem, siger Jane, HSEQ Manager (Health & Safety, Environment, Quality).

Nye forskningsprojekter gavner hele branchen

Teknos har også ansøgt om midler til to spændende forskningsprojekter, der ikke kun skal gavne vores forretning, men også hjælpe hele industrien.  

Bedre brandsikkerhed og miljøbeskyttelse  

Vi har ansøgt MUDP (Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram) om støtte til projektet 'SAFEBIO': Secure Fire Enhanced Biogenic Implementation and Outdoor Durability.

Projektet skal sikre, at bygninger er miljøvenlige og brandsikre, både før og efter de er taget i brug med brandbeskyttede, biogene materialer. Vi samarbejder med Dansk Brand Institut, Teknologisk Institut og andre eksterne partnere for at udvikle løsninger, der sikrer både miljøbeskyttelse og brandsikkerhed.

Energieffektiv tørring af maling

Teknos har også ansøgt EUDP (Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram) om støtte til projektet 'EECO' (Energy Efficient Coatings). Projektet bidrager til fremtidssikring af byggeindustrien ved at udvikle mere bæredygtige løsninger inden for coatings og tørring.  

For at kunne gøre det skal vi få en bedre forståelse for de fysiske og kemiske egenskaber ved maling. Egenskaber, som påvirker tørringsprocessen og energiforbruget.  

- Med denne støtte vil vi kunne gennemføre forsøg sammen med kunderne, for at identificere de parametre, der har størst indflydelse på energiforbruget. Denne viden vil hjælpe os med at formulere modeller for mere energieffektiv maling og reducere energiforbruget i Danmark, siger Christian Bruno, R&D Director og tilføjer:  
 
- Resultaterne vil blive delt med industrien, så vi alle kan arbejde med de nye bæredygtige standarder.  

Ved at deltage i disse forskningsprojekter kan vi ikke kun forbedre vores egne produkter, men også dele vigtige indsigter og teknologier med hele industrien. Og det vil bidrage til en mere bæredygtig fremtid for os alle.

- Vi håber, at vi får bevilliget støtten. Vi kan ikke løse det selv. For at lykkes skal vi samarbejde med kunder, partnere og hele industrien, siger Christian Bruno, R&D Director.

En af Europas førende producenter

Teknos er en global virksomhed, der producerer maling og overfladebehandlingsprodukter. I Danmark leverer vi primært til industrien, mens vi på andre markeder også betjener professionelle malere, distributører og forbrugere.  
Bæredygtighed er en grundlæggende del af vores mindset i Teknos. Det er integreret i vores strategi og forretningsmodel og påvirker alt, hvad vi gør hver dag. 

Læs mere her.

Teknos A/S
Industrivej 19
6580 Vamdrup
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK85551612
P nummer: 1003213320

Kontaktperson

NI
Niels Ivang
Sales Manager
niels.ivang@teknos.com

Send til en kollega

0.047