23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Konflikter koster byggeriet milliarder af kroner

Konflikter i byggeriet koster hvert år mange, mange penge. Derfor er samarbejdet at foretrække. Men når først konflikten ruller, et det ofte umuligt at finde tilbage til dialog, tillid og samarbejde. 

Det gode byggeri er kendetegnet ved et godt samarbejde på byggepladsen, respekt mellem kollegaerne og de øvrige parter og fokus på projektet. Og så en sidste, afgørende ting, tillid! Tillid mellem parterne betyder, at de kan løse de konflikter og problemer, der altid opstår i et byggeri, inden de vokser sig alt for store – og ikke mindst voldsomt fordyrende for alle parter. 

Og den manglende tillid er et helt reelt og – ikke mindst – dyrt problem. En undersøgelse tilbage fra 2017 fra Mediationsinstituttet anslår, at konflikter hvert år koster byggeriet omkring 2.2 milliarder kroner. 

Så det er altså ikke helt uden grund, at sekretariatet Værdibyg, sidste år udgav folderen ”Tillid i byggeprocessen”. 

Men den er svær, den tillid, den kommer ikke af sig selv, og er svær at opbygge, når vi ikke har tid til det. Og her er vi inde ved noget centralt, når det kommer til tillid og konflikter, siger master i erhvervspsykologi og medforfatter til folderen, Stina Trojlsgaard.

For byggeriet er noget helt for sig selv. 

- Med den viden, jeg har fra andre brancher, kan jeg egentlig godt forstå, at byggeriet er udfordret, når det handler om tillid. For typisk begynder du forfra hver gang med et helt nyt, unikt byggeri og et hold nye håndværkere.

Læs artiklen Konflikter koster byggeriet milliarder af kroner 

Privatfoto

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047