23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hjulgraver sparer tid for 85-årigt entreprenørfirma

Magnus Frisch A/S måtte på maskinindkøb da rammeaftale med forsyningsselskab faldt på plads

Det var lidt ukendt terræn, som entreprenør Magnus Frisch bevægede sig ind i, da han for nylig udvidede maskinparken med en ny gravemaskine. Stik imod, hvad der var normalt i Hammel-virksomheden, er den nemlig på hjul.

”Vi fik en rammeaftale med Favrskov Forsyning, som løbende medfører opgaver med forsyningsnettet rundt om i lokalområdet. Dermed skal vi flytte arbejdssted jævnligt indenfor begrænsede afstande. Og så er det ikke særlig praktisk hele tiden at skulle have transport af en gravemaskine på bælter. Vores nye Komatsu PW138MR-11 hjulgraver kan selv køre fra arbejdssted til arbejdssted”, forklarer Magnus Frisch.

Det er faktisk ikke ham, der har lagt navn til entreprenørfirmaet. Det gjorde hans bedstefar, kloakmester Magnus Frisch, da han etablerede sig som selvstændig entreprenør i 1938 med fokus på primært dræning. I 1981 overtog sønnen Gert Frisch entreprenør- og kloakmesterfirmaet. Han døde imidlertid i 2019, og så overtog tredje generation familiefirmaet, og dermed kom chefen igen til at hedde Magnus Frisch.

Det gør fjerde generation så ikke. Endnu er intet helt sikkert, men Agnes på 7 og Arthur på 4 år er gode bud på den næste direktør Frisch.

 

Kloak igen

I modsætning til sin bedstefar, havde Magnus Frisch ”junior” ikke autorisation som kloakmester, da han overtog firmaet. Det kom på plads inden for det første års tid, og dermed kunne Hammel-firmaet igen sætte kloakarbejde på listen over arbejdsopgaver. De omfatter tillige jord, belægning og  naturgenopretning, hvor Magnus Frisch A/S netop har sikret sig en rammeaftale med Aarhus Kommune om pleje af vandløb.

Det bliver dog opgaverne for forsyningsselskabet, der kommer til at se mest til den nye 14 tons hjulgravemaskine. Og så bliver det i fast selskab med en otte tons Western-entreprenørvogn, som blev hægtet på handlen med Scantrucks distriktschef Carsten Frederiksen.

 

Også en minigraver

Magnus Frisch og Carsten Frederiksen lod det nu ikke blive ved det, da de gik i gang med slutsedlerne. Hammel-entreprenøren kunne også godt bruge en ny minigraver, og valget faldt på en 2,4 tons Komatsu PC24MR-5. Den blev straks udstyret med en tiltrotator fra danske Compacttilt på Vestfyn.

”Minigraveren kan nå ned også til de lidt dybere brud, når vi arbejder med kloakker. Og sammen med rotortilten er maskinen ideel til både fjernvarme, el og kloak”, fortæller Magnus Frisch.

Maskinfører Michael Albrechtsen i den noget større graver på hjul høster også fordel af at kunne rotere redskaberne i front uendeligt. Komatsu PW138MR-11 hjulgraveren er udrustet med engcon tiltrotator EC219, engcon QS60-skifte med EC-Oil, og SG19 sortérgrab med EC-Oil, ligeledes fra engcon, som også står bag firehjulsstyringen i Mig 2 joystick.

En Pladdet-pladevibrator med EC-Oil, centralsmøring samt stor LED-lyspakke med blitzblink er andre praktiske elementer, der også kom med i pakken.

 

Sløjfen i Hadsten

Både hjulgraveren med vogn og minigraveren var i øvrigt med på et projekt, som Magnus Frisch A/S udfører for kulturhuset Sløjfen i Hadsten. Som underentreprenør for Forstas A/S står Hammel-firmaet for en række forskellige opgaver, som tilsammen munder ud i en ny, elegant forplads med terrasser, beplantning og belysning for kulturhuset lige op ad Lilleåen.

Blandt andet skal Hammel-entreprenørens folk og maskiner etablere godt 200 kvadratmeter med granitfliser og 158 kvadratmeter græsarmering. Projektet omfatter også amfi-scene, tribune samt kanter i cortenstål omkring belægninger. Efter planen skal forskønnelsen af den 1200 kvadratmeter store forplads være færdig til juni.

 

Læs mere om Komatsu PW138MR-11 her

Læs mere om Komatsu PC24MR-5 her

Scantruck A/S
Katkjærvej 5
7800 Skive
Skive Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12485409
P nummer: 1003713224

Kontaktperson

EB
Else Bach
Marketingkoordinator
+45 96147103 else@scantruck.dk

Send til en kollega

0.065