23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Feriejob: Pas på de ivrige unge

Mange håndværksmestre er flinke, når naboens søn eller datter er på udkig efter et sommerferiejob. Men som arbejdsgiver skal man huske, at der gælder særlige regler for, hvad de unge må lave.

- Det er fint, at give de unge en chance for at opleve virkeligheden på en arbejdsplads og samtidig hjælpe dem med at tjene lidt ekstra i ferien. Men det er rigtig ærgerligt, hvis det giver problemer, fordi man har glemt, at de ikke må udføre alle de opgaver, som en almindelig medarbejder må, forklarer direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen.
 
Han gør opmærksom på at det grundlæggende er arbejdsgiverens ansvar at instruere de unge og sikre, at de kun sættes til arbejde, som de må udføre og kan magte. Desuden skal arbejdsgiveren også være opmærksom på, hvor længe de unge må arbejde, hvad de må arbejde med og om de må arbejde alene:
 
Giv en god oplevelse
- Reglerne for unges arbejde gælder også når der blot er tale om et sommerferiejob. Og netop der skal man som arbejdsgiver være ekstra opmærksom. Ofte drejer det sig jo om, at man vil gøre de unge en tjeneste og så finde noget, som de kan gå til hånde med. Men man skal huske, at de slet ikke har samme erfaring, som en ældre medarbejder og derfor i deres iver kan komme til at overtræde basale sikkerhedsregler, som almindeligt ansatte er instrueret i og kender fra dagligdagen. Eller at den unge sommerferiehjælp begynder at betjene maskinerne på arbejdspladsen, som de for langt hovedparten slet ikke må anvende, forklarer Morten Frihagen.
 
Dansk Håndværk understreger også, at det ikke kun drejer sig om at overholde reglerne:
 
- Formålet er jo ofte, at de unge får en god oplevelse i et par uger, hvor de tjener lidt ekstra. Så hvis man vil give naboens søn eller datter en chance i ferien, skal man også være klar til at bruge den nødvendige tid på, at det gøres rigtigt. Til gengæld kan oplevelsen af dagligdagen på en rigtig arbejdsplads betyde, at den unge får lyst til at tage en erhvervsuddannelse. Og er det den helt rigtige person, så kan det jo være, at det er ham eller hende, der på et tidspunkt banker på døren for at bede en om praktikplads, understreger Morten Frihagen.

Du kan læse de 5 gode råd om reglerne for feriejobs til unge  - også selvom du ikke er medlem af Dansk Håndværk endnu: Klik her

Dansk Håndværk
Islands Brygge 26
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK76065314
P nummer: 1002479704

Kontaktperson

MF
Morten Frihagen
Direktør
mf@dhv.dk

Send til en kollega

0.047