23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Manitou landbrugsteleskoplæsser er uundværlig: Flytter både halm og grise

For Arne Højgaard, indehaver af Krogsgaard Opformering, er Manitou MLT630-115V CP landbrugsteleskoplæsser en vigtig brik i virksomheden. Den bliver brugt til mange ting i hverdagen – blandt andet at køre halm og flytte grise.

Effektiv, kompakt, stabil og virkelig nyttig. Det er sådan grise- og planteavler, Arne Højgaard, indehaver af Krogsgaard Opformering, beskriver sin Manitou MLT630-115V CP landbrugsteleskoplæsser.

Han driver svineproduktion og har 200 årssøer fuldline samt knap 300 hektar planteavl med hvede, vinterbyg, raps og vårbyg. Det er især i forbindelse med korn og halm, han bruger sin Manitou MLT630-115V CP landbrugsteleskoplæsser, og da han har fået ekstraudstyr i form af olieudtag og stik bygget på maskinen, bruger han den faktisk også som en ekstra traktor. Det betyder, at han for eksempel flytter grise med den, eller anvender maskinen hvis han skal have skubbet jord på marken i forbindelse med dræning.

“På grund af ekstra olieudtag og stik kan jeg nemt og hurtigt spænde en vogn bagpå, så jeg kan flytte grise,” siger Arne Højgaard.

 

Et familielandbrug

Sammen med sin kone Berit har han været i spidsen for Krogsgaard Opformering siden 2005. Indtil da var det Arnes far, som drev virksomheden. Selve gården overtog ægteparret i 2005, og fra 1995 til 2005 drev Arne Højgaard landbruget i samarbejde med sin far. Dengang havde de både grise og køer, men i dag har Arne kun grise og planteavl. De producerer sopolte til smågriseproducenter rundt om i landet, der bruger dem som moderdyr, mens hangrisene bliver slagtet direkte fra Krogsgaard Opformering. Derudover avler de fremavlskorn, som bliver anvendt til såsæd hos andre landmænd, og så sælger de en masse halm – blandt andet til Færøerne.

Foruden konens hjælp har Arne Højgaard også to fuldtids- og to deltidsansatte, og de bruger Manitou landsbrugsteleskoplæsseren hver dag. Han skyder på, at det bliver til omkring 400 timer i den om året.

“Den har en god størrelse, og kræver ikke meget plads, og da den heller ikke er så høj, kan jeg sagtens komme ind alle steder. Teleskoparmen kan komme seks meter op, og det foregår både stabilt og sikkert, så vi nemt kan læsse en masse halmballer ovenpå hinanden. Den er ufattelig nem at komme ind og ud af, og det er et kæmpe plus, for vi er inde og ude af maskinen mange gange om dagen.”

Markedschef ved Scantruck, Dennis Faurby, roser også maskinens evner.

“Det er en rigtig kompakt maskine, som både er kraftig men nem at komme rundt med, så man kan bruge den på meget lidt plads. Det gør blandt andet, at den er god for Krogsgaard Opformering, som har fået leveret den mest udstyrede model, vi har,” siger han.

 

Godt og vigtigt udsyn

Arne Højgaard er også svært begejstret over sikkerhedsgitteret i taget af maskinen, samt at Manitouen har hydraulisk skifte, som gør, at han lynhurtigt kan skifte fra for eksempel pallegafler til skovl.

“Der er et virkelig godt udsyn, selv om der er gitter i taget. Det er designet, så det er nemt at kigge igennem, og jeg har frit udsyn. Det er meget vigtigt for mig, især når jeg løfter halm. I det hele taget oplever jeg, at Manitouen er meget stabil – meget mere end en almindelig læsser, som jeg har brugt tidligere. Jeg har aldrig haft mulighed for at læsse halmballer så højt op, som jeg har nu. Det er en stor fordel,” fortæller Arne Højgaard.

For at maskinen fungerer bedst muligt til hans formål, har han fået den helt store LED-pakke. Det hjælper ham især i høstperioden, hvor maskinen kører flittigt - også om aftenen og natten.

“Det er meget vigtigt, at jeg har et godt lys, når det er mørkt udenfor. Det er meget relevant både på marken, men også når jeg kører halmen ind i halmhusene.”

I det hele taget er han yderst tilfreds med sin Manitou landsbrugsteleskoplæsser.

“Der er aircondition, radio og affjedring i sæderne. Det er virkelig godt, og det giver en god komfort, som er vigtigt, når man sidder så mange timer i maskinen. Den er også rigtig god, når vi skal køre mellem vores ejendomme – for eksempel i regnvejr, for så sidder vi både godt, tørt og lunt, og samtidig er den nem at komme rundt med. Der er ingen tvivl om, at maskinen er en vigtig brik i vores virksomhed,” fastslår Arne Højgaard, som i øvrigt sender mange roser i Scantrucks retning, hvor han har oplevet en fantastisk service, som han sætter stor pris på.

Scantruck A/S
Katkjærvej 5
7800 Skive
Skive Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12485409
P nummer: 1003713224

Kontaktperson

EB
Else Bach
Marketingkoordinator
+45 96147103 else@scantruck.dk

Send til en kollega

0.047