23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Perkolationsbrønde til ekstra klimasikring i nyt byggeri

Byggeriet af Julemosegård i Lynge, med 122 boliger, stod over for udfordringer med klimasikring. Det oprindelige regnvandssystem viste sig utilstrækkeligt på grund af terrænets særlige forhold, der førte til større vandmængder end forventet. For at forebygge oversvømmelser og sikre mod fremtidens ekstreme vejrfænomener var det nødvendigt at implementere en avanceret drænløsning.

I Lynge, hvor det naturskønne landskab danner rammen om et nyt boligkompleks, er byggeriet  i fuld gang. Julemosegård-projektet følger de højeste standarder for moderne byggeri, men efterhånden som arbejdet skred frem, blev der identificeret et uventet behov for yderligere klimasikring.

Oprindeligt var byggeriet designet med standardiserede regnvandssystemer, der skulle håndtere det forventede regnafstrømning fra både tage og veje. Dog afslørede områdets særlige beliggenhed og terræn, at vandet samlede sig i langt større mængder end først antaget. For at imødekomme risikoen for oversvømmelse og beskytte de kommende beboere mod fremtidens stadigt mere ekstreme vejrfænomener, besluttede bygherren at installere en ekstra drænløsning.

Perkolationsbrønde som hjertet i drænløsningen 

Den nye drænløsning, som består af 244 perkolationsbrønde, - to ved hver bolig - spiller en central rolle i dræningssystemet ved effektivt at opsamle og bortlede overskydende regnvand, inden det kommer i berøring med bygningerne. Ifølge entreprenøren har de præ-perforerede Uponor perkolationsbrønde både optimeret arbejdsgangene og minimeret installationsprocessen.

"At bruge præ-perforerede brønde har gjort en forskel for os. Det har ikke kun forkortet installationstiden, men har også sikret os en stabil og holdbar løsning, som vi forventer vil kunne modstå fremtidens udfordringer med stigende nedbørsmængder," udtaler formand Henrik Krath fra Richardt Hansen A/S, der står for installationen af brøndene.

Fokus på funktionalitet og bæredygtighed 

Perkolationsbrøndene er designet, så de giver nem adgang til drænrørssystemet. Vandet fra de enkelte perkolationsbrønde føres i ud til en 200 mm hoveddrænledning, der løber under fortovsarealet. Herfra transporteres regnvandet til to søer, som både fungerer som rekreative elementer og som en del af områdets regnvandshåndteringssystem.

Forberedelse på fremtidens klimaforandringer 

Med de ekstra foranstaltninger viser Julemosegård-projektet, hvordan et moderne byggeri kan tage højde for både aktuelle og fremtidige klimaforhold. Ved at kombinere traditionelle regnvandssystemer med den ekstra sikring, som perkolationsbrøndene giver, sikrer man både boligerne og områdets infrastruktur mod oversvømmelser og sikrer en bæredygtig afledning af regnvand.

"Vi er stolte over at kunne bidrage til en klimasikring, som er fremtidssikret og robust nok til at håndtere de udfordringer, vi ved vil komme med mere ekstremt vejr. Det er en løsning, som vi ser store muligheder i for fremtiden”, kommenterer Kim Laursen, Teknisk Projektkonsulent hos Uponor Infra A/S.

Julemosegård står som et eksempel på, hvordan fremtidens byggeri allerede nu kan tage ansvar for de klimaforandringer, der er på vej.

Projektet er et samarbejde mellem Uponor Infra A/S, Helge Lønhart A/S og Entreprenør Richardt Hansen A/S. De samlede bebyggede arealer omfatter 7.104 m² med yderligere 14.385 m² befæstet areal, inklusive bassinarealer på 1.925 m².

Uponor Infra A/S
Bødkervej 5
4450 Jyderup
Holbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35383107

Kontaktperson

Kim Laursen
Teknisk projektkonsulent
+45 51 53 87 73 kim.laursen@uponor.com

Send til en kollega

0.062