23948sdkhjf
Del siden
Annonce

VS Automatic udskifter belysning i lejlighedsblok

Al belysning i opgangene er blevet udskiftet til energibesparende LED-lamper med lysstyring og sensorer i Ejerforeningen Vejlbyparken blok E i Risskov i forbindelse med et renoveringsprojekt.

VS Automatics elektrikere og energirådgiver fra Horsens stod for både vejledning og installation.

8 opgange havde brug for renovering i Vejlbyparken i Risskov. Ud over ny maling, valgte bestyrelsen i ejerforeningen at udskifte de over 100 lamper i samme ombæring. Tidligere var trappeopgangene meget dårligt oplyst. Bestyrelsesformanden for ejerforeningen, David Jensen, fortæller; ”folk havde faktisk problemer med overhovedet at se nøglehullet, så ringe var belysningen førhen”. Derfor var der lagt op til belysningsudskiftning.

Professionel rådgivning, god dialog og en skarp pris
De gamle lamper brændte 24 timer i døgnet, så bestyrelsen kunne se gode energibesparende muligheder med en moderne løsning med LED. De tog fat på Morten Falck, energirådgiver og overmontør hos VS Automatic, idet et af bestyrelsesmedlemmerne havde gode erfaringer med elektriker-firmaets service.

Morten tog på besøg i ejerforeningens bestyrelse, hvor alle behov og ønsker blev gennemgået; ”Morten var meget dygtig til at sætte os ind i de forskellige muligheder og efter flere gode dialoger, præsenterede han en helt perfekt løsning til en skarp pris” fortæller David.

Der havde været en anden udbyder på spil, men bestyrelsen havde mest tiltro til VS Automatics løsning. Samtidig var prisen fuldt ud konkurrencedygtig.

LED lamper med trådløs styring, vågelys og bevægelsessensorer
Trods en vis skepsis i forhold til trådløse systemer, forsikrede Morten bestyrelsen om, at der er sket meget med udviklingen på det område. Et trådløst styresystem betyder også færre udgifter, da det ikke kræver kabelføring og boring til følere. Et lejlighedskompleks i nærheden havde stor succes med samme type system, så det blev tungen på vægtskålen.  

Valget af lampeproducent faldt på SG armaturen og deres Enøk-model med sensorer og tilhørende styringssystem, som fås i flere udgaver – bl.a. som vågelampe. Det var især vigtigt for ejerforeningen, at SG armaturen tilbyder 5 års systemgaranti på både lamper, sensorer og lyskilder og en erstatningsgaranti, hvis lamperne udgår. Garantierne giver både kvalitetsmæssig og økonomisk tryghed i forhold til investeringen.

Tillid er vigtigt, for der findes mange banditter
David Jensen lægger meget vægt på, at prisen ikke var den eneste afgørende faktor i valget af leverandør; ”Det betyder rigtig meget, at man har tillid til et håndværkerfirma, for der findes godt nok mange – ja, undskyld udtrykket - banditter derude.”  

Fleksibilitet og højt serviceniveau
Det drejede sig om et større renoveringsprojekt, hvor opgangene skulle males. Derfor blev belysningen udskiftet i flere omgange. Når 2 opgange var færdigmalet, kom elektrikerne fra Horsens ud og installerede lamper og styring. 

” Vi har fået kvalitetsmaterialer, der er installeret af kompetente elektrikere. Især serviceniveauet har været højt, for ud over at de har overholdt alle aftaler, så har de været meget fleksible og tilpasset sig vores behov. ” fortæller David.

Glade beboere og bestyrelse
Flere beboere har henvendt sig til bestyrelsen for at dele deres begejstring for det nye belysningssystem. De er især glade for styrken af lyset, der er forbedret væsentligt. ”Det skulle vi have gjort for mange år siden, men sådan kan man jo være så bagklog. ”siger David, der fortsætter; ”Det hele fungerer bare, så VS Automatic har indfriet vores forventninger fuldt ud.”

 

Økonomien
Bestyrelsen er ovenud tilfredse med løsningen, der nu har været i brug i et halvt år. Ejerforeningen vil fremadrettet spare 15-20.000 kr. årligt på el til belysning. Muligvis mere. Blandt andet fordi sensorlyset sikrer, at lyset kun er tændt, når der er bevægelse i opgangen. Samtidig er der besparelse på udskiftningen af pærer, der førhen var sparepærer. Sparepærer har en langt kortere levetid end LED.

Hvordan virker lysstyringen i opgangene?
Lamperne i opgangen ’snakker sammen’ gennem trådløs styring og ultralydssensorer. Rent praktisk betyder det, at når der registreres bevægelse på én etage, så tændes lyset automatisk på etagen ovenover. Førhen blev lyset tændt på alle etager.

I hvert indgangsparti, hvor også postkasserne er placeret, har ejerforeningen fået vågelys, der altid brænder på 2 watts styrke. Det skaber en tryghedsfornemmelse for beboerne. Når vågelamperne registrerer bevægelse, lyser de med fuld styrke og fungerer i samspil med de resterende lamper i opgangen.

David Jensen slutter af med at fortælle, at han har været i dialog med ejerforeninger i omegnen, der også søger belysningsudskiftning. Her har han anbefalet VS Automatic. Derfor kan der i nærmeste fremtid være flere heldige beboere i Risskov, der får en optimal og energibesparende belysningsløsning.

 
 

VS Automatic A/S
Ormhøjgårdvej 15
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21381802
P nummer: 1005011526

Send til en kollega

0.047