23948sdkhjf

Guide til ventilation og køling i produktionslokaler

| Medlemsnyhed | Indrykket af Condair A/S

Står du overfor at skulle investere i et nyt ventilationsanlæg eller opgradere din eksisterende ventilation? I forbindelse med den beslutning er der mange forskellige parametre, der spiller ind, og som skal tages med i beslutningsprocessen.

 

Det kan til tider være en vanskelig opgave, da ventilationsløsningen både skal kunne fungere for medarbejderne og produktionsprocesserne. Vores specialist i køleløsninger har derfor sammensat en guide til dig, som kan hjælpe dig med at foretage det rette valg.

Er luften for tør?

Mange produktioner vil opleve problemer med driftsstop, indeklima, statisk elektricitet eller produkternes ensartethed, hvis luften i produktionslokalerne er for tør. Det er derfor ikke nok blot at være opmærksom og have styr på temperatur og luftskifte. Luftens kvalitet skal også sikres ved at styre den relative luftfugtighed. Hos Condair kan vi nemt hjælpe dig med at klarlægge, om du har for tør luft.

Værd at vide om nyt ventilationsanlæg

Det er først og fremmest vigtigt at spørge et professionelt ventilationsfirma til råds. Mange produktioner, der har et dårligt indeklima og problemer i produktionen, begår nemlig den fejl, at de køber et ventilationsanlæg, der er for stort. Det sker typisk hos et ventilationsfirma, der ikke kender til luftbefugtning som et add-on til det allerede eksisterende ventilationssystem.

Ventilation er nemlig kun den halve del af løsningen. Et ventilationsanlæg uden luftbefugtning kan give dig alt for høje driftsomkostninger, hvorimod luftbefugtning som regel betaler sig selv hjem i løbet af 1-2 år og efterfølgende nedsætte dine driftsomkostninger. Sørg derfor for at henvende dig til et ventilationsfirma, der tænker luftbefugtning med ind i deres ventilationsløsninger.

Hos Condair arbejder vi sammen med langt de fleste største installatører. Vi henviser dig gerne til en af vores samarbejdspartnere, så du er sikret en god start på dit ventilationsprojekt.

Luftbefugtning med kølingseffekt til produktioner

Den kølende effekt vil opstå i et samspil mellem ventilationen og luftbefugtningen. Luftbefugtning fungerer på den måde, at et befugtningsmodul forstøver vand meget fint ud i luften. Overordnet kan teknikken inddeles i luftbefugtere, som virker i ventilationskanalen og luftbefugtere, som er placeret direkte i produktionslokalerne.

Hvad enten du vælger den ene eller den anden befugtningsmetode og –løsningen, kan vi hos Condair styre din luftfugtighed, så din arbejdsmiljø og indeklima hverken bliver for tørt eller for fugtigt. Du vil samtidig få nyttevirkningen af den energibesparende evaporative køling. Et luftbefugtningsanlæg er derfor ikke kun med til at garantere den korrekte luftfugtighed, den har også en kølende effekt.

Er din produktion kølet med ventilation?

I mange produktioner er det rent faktisk muligt at mindske luftskiftet og endda i visse tilfælde reducere det eksisterende ventilationsanlæg eller undgå at anskaffe sig et større system. For mange produktionsvirksomheder og produktioner er det en stor driftsmæssig omkostning at have almindelig køling, da de ventilerer sig ud af varmeudvikling fra produktionsprocesser. 

Ved netop at tilføje befugtning til luften som en del af kølingen, er det muligt at sænke ventilationen. Som en følge heraf vil der komme store besparelser på det elektricitetsforbruget, der normalvis er knyttet til et meget højt ventilationsforbrug. Luftbefugtning og evaporativ køling er derfor et godt supplement og alternativ til den almindelige køling fra ventilationen og kan give en årlig besparelse på de driftsomkostninger, der er til forbruget af elektricitet hertil.

Ønsker du at høre mere om de specfikke energibesparelser på dine driftsomkostninger til ventilation, kan du kontakte os her

Medlemsnyhed

Indrykket af
Condair A/S

Parallelvej 2
8680 Ry
Danmark
Condair A/S

Send til en kollega

0.149