23948sdkhjf

Brug rød asfalt til at øge trafiksikkerheden for cyklister

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nordic Color Danmark ApS

Mange byer har en ambition om at være blandt de bedste cykelbyer

To af de byer der arbejder mest aktivt på dette er Oslo og Amsterdam.

Et af de tiltag de benytter til at opnå dette, er ved at bruge indfarvet rød asfalt aktivt til at øge trafiksikkerheden, tykheden og fremkommeligheden for cykellisterne. 

Den Røde Asfalt er især en god løsning, da vi allerede er opdraget til at forbinde rød med fare i trafikken og den vil derfor være ideel til trafik mæssige udfordrende punkter i byen. Eksempler på dette kan være cykelstier direkte på vejen uden kantsten,(se øveste billede ) Hvor en rød farve vil synliggøre cykelstien og mindske overskridelsen markant fra bilisterne. Et andet eksempel er røde cykelbokse der mindsker højresvings ulykker og øger fremkommeligheden for cyklisterne (Se Billede herunder).

indfarvet asfalt har også den fordel fremfor at male asfalten at friktionen er den samme som ved normal asfalt og at den derfor ikke bliver glat i vådt eller smattet føre, Derudover er det også billigere over tid at indfarve asfalt fremfor at male den, da vedligeholdelses omkostningerne er langt mindre.

Hos Nordic Color sammenarbejder vi med de førende firmaer på området for indfarvet asfalt i Tyskland, Holland, Danmark og Norge  og kan derfor levere alle farver, klar bitumen samt kompetent rådgivning om indfarvning af asfalt.

Øverste billede er fra "Oslostandarden for sykkeltilrettelegging" side 20 "Strekning"

Nederste billede er fra "Oslostandarden for sykkeltilrettelegging" side 50 rød cykelboks (foto: Solomon).

For mere information Kontakt : Thomas Dam Engberg på tlf 51601751

Eller mail.: thomas@nordiccolor.dk

http://nordiccolor.dk

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nordic Color Danmark ApS

Nydamvej 19
6400 Sønderborg
Danmark
Nordic Color Danmark ApS

Send til en kollega

0.128