23948sdkhjf

Sådan får du jævn temperaturfordeling i et supermarked

| Medlemsnyhed | Indrykket af Fabricair A/S

I et moderne supermarked er energieffektivitet et væsentligt parameter, men de moderne lukkede kølemontrer forårsager temperaturudsving i butikkerne.

Traditionelle kølemontrer uden låg afgav kold luft til omgivelserne. Dermed var de med til at holde temperaturen i butikken nede. Af samme årsag var de uhensigtsmæssigt dyre i drift.

Mange supermarkeder har derfor udskiftet de gamle montrer med energieffektive lukkede kølemontrer. De oplever nu en utilsigtet negativ effekt på temperaturen i butikken, fordi de nye kølemøbler ikke bidrager til køling af rummet. Især i sommermånederne kan den manglende køling forårsage store temperaturudsving, der påvirker varernes holdbarhed og kvalitet.

En butikskæde i Danmark oplevede så høje temperaturudsving, at de nye kølemøbler ikke kunne holde den lovpligtige temperatur for opbevaring af kød og andre varer. Det var et problem, der krævede en hurtig og varig løsning.

En konventionel løsning i stål  ville kræve lukning af butikkerne mes arbejdet stod på, samt store ændringer i loftsystemer og lang installationstid med rørføringer og kondensisolering. Kunderne og personale ville opleve trækgener fra armaturer med uhensigtsmæssig spotkøling.

Løsningen blev tekstilbaseret ventilation fra FabricAir. Installationstiden endte på bare 1 dag for aggregater og 1 dag for montage af typisk 60m tekstilkanal i butikkerne. Begge dele udført i butikkernes normale åbningstid uden gene for personale og kunder.

Butikkerne fik en pæn og æstetisk løsning med D-formede kanaler i loftet, samt høj komfort for kunder og personale. Samtidigt fik de bugt med de temperaturudsving, der havde skabt problemer for kølemøblerne.

Jævn luftfordeling er vigtigt for at sikre komforten og forhindre skadelige temperaturudsving, der påvirker varernes holdbarhed. Tekstilkanaler fra FabricAir er den mest fleksible løsning, da forskellige flowmodeller og kanalprofiler kan kombineres frit efter behov.

Hygiejnen sikres med permeable tekstiler, der minimerer bakterievækst, og kanalerne kan nemt nedtages og vaskes efter behov.

Tekstilkanalerne skræddersys og designes til formålet, så luften fordeles bedst muligt ud fra butikkens unikke behov og design. Kassemedarbejderne kan beskyttes imod træk fra dørene ved hjælp af lufttæpper og man kan effektivt forhindre opblanding af kold og varm luft fx i forbindelse med grøntafdeling eller deli og slagter.

At forhindre træk i butikken er det væsentligste komfortparameter. Tekstilkanaler muliggør et højt luftskifte ved lav hastighed, og retningsbestemte kast kan kombineres med mikroperforeringer, så man opnår optimal luftfordeling uden træk.

Læs mere på www.fabricair.com/supermarkets.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Fabricair A/S

Islandsvej 3
4681 Herfølge
Danmark
Fabricair A/S

Send til en kollega

0.11