23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Den bæredygtige vej for byggeriet

Bæredygtighed er på alles læber i byggeriet. Dette mærker vi ikke mindst ude i byggecentrene, hvor vi i forbindelse med BYGGERI’18, har modtaget et rekordstort antal nomineringer til vores prestigefyldte klimapriser.

- Det er en utrolig positiv tendens vi er vidne til for tiden, og hos Danske Byggecentre er vi meget glade for, at vi i år slog alle rekorder i forbindelse med nomineringer til Byggeriets Klimapriser. Det viser at producenterne i langt højere grad tænker bæredygtighed ind i deres forretningsstrategi – og det er vigtigt, siger Palle Thomsen, adm. direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre, der arrangerer messen, og fortsætter.

- Det er ikke mindst vigtigt, fordi byggeriet har et højt ressourceforbrug i forhold til andre brancher, og genererer over 1/3 af alt produceret affald. Vi må gerne sætte nogle ambitiøse mål i Danmark, så vi inden for en overskuelig fremtid kan få nedbragt vores ressourceforbrug og affaldsproduktion betragteligt. Her er bæredygtigt byggeri essentielt. Derfor er det vigtigt at alle branchens parter forstår vigtigheden i den bæredygtige dagsorden.

Byggecentrene en central aktør

Byggecentrene er et centralt led i hele byggeriets værdikæde. Vi er det led, der binder de andre sammen og derfor er vi selvfølgelig også en central aktør, når det kommer til bæredygtigt og cirkulært byggeri.

BYGGERI-messen gør en stor indsats for at sætte fokus på bæredygtige produkter. Derfor har vi siden 2010 uddelt Byggeriets Klimapriser, som vælges af en komite bestående af fornemme repræsentanter fra det meste af byggebranchen, herunder Lars Stor Hansen, Dansk Byggeri, Lene Espersen, Danske Arkitektvirksomheder, Henrik Garver, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Elly Kjems Hove, DI Byg og mange flere.

- Som noget helt nyt har vi i år udviklet ”Den Bæredygtige Vej”. Det er genialt, siger Palle Thomsen, at man som besøgende på messen, ved hjælp af BYGGERI-appen, kan få vist vej til alle de nominerede til byggeriets klimapriser og har man travlt, kan man planlægge sit besøg hjemmefra.

Ved at følge ”Den Bæredygtige Vej” får man et indgående kendskab til alle de nye grønne produkter og løsninger i byggeriet, som man med god samvittighed kan bygge ind i sine projekter. 

BYGGERI’18 afholdes den 13. – 16. marts 2018 i Fredericia og er Skandinaviens vigtigste fagmesse. Messen er årets største udstillingsvindue for det grønne og bæredygtige byggeri, og vi glæder os til at slå dørene op og vise alle produkter og løsninger frem, hvor producenterne i den grad gør en bæredygtig indsats.

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Send til en kollega

0.048