23948sdkhjf

Molio og Bygherreportalen indgår samarbejde

| Medlemsnyhed | Indrykket af BIM Equity A/S

Molio og Bygherreportalen.dk indgår strategisk samarbejde, der skal fremme brugen af A104 Dokumentåndtering blandt byggeriets parter.

I løbet af de seneste år har arkitekterne og ingeniørerne sammen med brancheorganisationerne, erfaret, at BIM er vejen til bedre og mere effektive design- og byggeprocesser samt drift og vedligehold. En af de grundlæggende forudsætninger for at indfri gevinsterne ved BIM er, at bygherrerne stiller konkrete krav til rådgivernes digitale leverancer.

Fremmer anvendelsen af A104 Dokumenthåndtering
Nu indgår Molio og Bygherreportalen et strategisk samarbejde, der skal fremme udviklingen og brugen af navngivningssystemet i A104 Dokumenthåndtering blandt byggeriets parter (i folkemunde kendt som bips A104. Foreningen bips blev i 2016 lagt sammen med Byggecentrum og blev til Molio).

Bygherreportalen har udviklet en navngivningsgenerator, der baserer sig på A104 Dokumenthåndtering. Navngivningsgeneratoren forenkler arbejdet med de digitale filleverancer ved at forenkle processen om tegnings- og dokumentnavngivning og øger kvaliteten. Generatoren giver mulighed for både at navngive tegninger og dokumenter på eksterne byggeprojekter og interne projekter, diktere metode og indhold, samt kvalitetssikre de leverede tegninger og dokumenter ift. de stillede krav.

LÆS OGSÅ:  Bygherrer taber stort på dårlige driftsdata 

Generatoren baserer sig på standarden A104 Dokumenthåndtering og kan bruges til både navngivning og kvalitetssikring af tegnings- og dokumentnumre. Navngivningsgeneratoren kan benyttes både internt i organisationen og på alle eksterne projekter for at eliminere størstedelen af de fejl, der typisk opstår, når tegninger og dokumenter navngives.

Bygherreportalen skaber strukturerede data
Bygherreportalen.dk hjælper danske bygherrer med at høste frugterne af den øgede værdi som IKT og BIM tilføjer deres facilities management-organisationer. Målet er, at stille byggeriets samlede værdikæde stærkere ved at professionalisere bygherrernes IKT- og BIM-kompetencer. Det sker ved at hjælpe bygherrer med at definere alle IKT- og BIM-leverancer gennem hele byggeprojektets livcyklus - fra design til drift.

LÆS OGSÅ: Internationale eksperter, projektpræsentationer og virtual reality – Nordic BIM Academy ’18 

Udover navngivningsgeneratoren er IKT-paradigmet et af de redskaber, som Bygherreportalen har udviklet. Bygherreportalen er udviklet i samarbejde mellem BIM Equity og fm3.dk

Besøg www.bygherreportalen.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
BIM Equity A/S

Strandlodsvej 6B, 3.
2300 København S
Danmark
BIM Equity A/S

Send til en kollega

0.145