23948sdkhjf

Skimmelsvamp i krydsfiner

| Medlemsnyhed | Indrykket af Protox ApS

Vi hører igen og igen om skimmelangreb i tagkrydsfiner og vindspærreplader. Kan man ikke gøre noget for at forhindre det ????

Jo, som billedet viser, så er der i dette byggeri opsat krydsfiner som vindspærre – forskellen er at den ene plade på billedet fra starten af var behandlet med Protox Akvagrund og den anden var ubehandlet – gæt selv hvilken ??

Der er ingen diskussion – skimmel kommer når der er fugt, og fugt er der rigtigt mange steder på grund af det klima vi efterånden har fået.

Krydsfiner er særligt meget i risikozonen, fordi der her er omkring 1,5 mm yderfinér og derefter et helt vandtæt limlag. Al fugt bliver derfor optaget i de 1,5 mm finér og vandrer ikke længere ind i materialet. Derfor bliver yderfinéren meget hurtigt opfugtet til over de kritiske 15% træfugt og så kommer skimmelvæksten.

Er der først kommet skimmelvækst som på billedet, så er afrensning med Protox Hysan selvfølgelig en mulighed, men det er altså mange gange nemmere (OG BILLIGERE) at forebygge end at helbrede.

Læs mere på www.protox.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Protox ApS

Fabriksvej 19
6000 Kolding
Danmark
Protox ApS

Send til en kollega

0.156