23948sdkhjf

Ny limmetode effektiviserer vinduesproduktionen

| Medlemsnyhed | Indrykket af PKI Supply A/S

PKI Supply står bag en helt ny måde at producere vinduer på. Den nye metode reducerer tørretiden og kræver færre mandskabsressourcer, hvilket gør produktionen hurtigere og mere effektiv.

Hos industrilimsproducenten PKI Supply har man haft flere succesfulde test med en helt ny metode til at producere og lime vinduesrammer med den specielt udviklede PUR hotmelt lim.

Limen hærder nemlig lige så snart, to emner er i kontakt med hinanden. På den måde vil tørretiden blive reduceret markant, og vinduesproducenterne kan producere mange flere emner i løbet af en dag.

Metode og muligheder er udviklet i samarbejde med Obel P. Automation og Nordson Danmark A/S, der begge er store leverandører af maskiner til vinduesindustrien, træ- og møbelindustrien, byggeindustrien og til offshore industrien.

- Vi ser et stort potentiale for vinduesproducenterne med den nye limemetode. Det er en lille ændring i produktionen, som vil gøre en stor forskel for en effektiv og rationel produktion. Vi spår, at vinduesprocenterne med den nye metode og vores PUR hotmelt lim i gennemsnit vil kunne producere op til 1 ramme per minut alt efter den tilhørende logistik, siger Asbjørn Tranekær, salgsagent hos PKI Supply.

PUR hotmelt limen er ligesom størstedelen af PKI Supply’s egenproducerede lime mærkningsfri, da koncentrationen af isocyanater og formaldehyd er meget lille. Derfor kan man nemt arbejde med limen i produktionen. Dog kræver det et nyt limanlæg for at kunne implementere den nye metode.

- Det vil være nødvendigt at investere i et nyt limanlæg, da vores PUR hotmelt ikke kan anvendes på de traditionelle limanlæg. Men med den øgede produktion og reduktion af spildtid i produktionen, tror vi på, at investeringen hurtigt vil kunne tjene sig selv ind. Samtidig kan man også udbygge det nye anlæg, så maskinen f.eks. også kan sætte beslag på vinduerne, siger Asbjørn Tranekær.

Limen, som i øjeblikket bliver afprøvet hos en række af PKI Supply’s kunder, har desuden vist sig at have en imponerende trækstyrke på 540-740 kg. pr. meter limfuge. Et positivt resultat, som man er stolte af hos PKI Supply. 

- I øjeblikket har vi primært testet vores lim og den nye limmetode hos vinduesproducenter, men det er bestemt også en metode, som vil kunne bruges i produktion af inventar, køleskabe og skibsbygning. Jeg tror, at mange forskellige industrier vil benytte sig af denne metode fremover, fordi man let kan kombinere det på mange måder, man kan producere hurtigere og mere effektivt og samtidig benytte miljørigtige lime, siger Asbjørn Tranekær.

Generelt om PUR Hotmelt:
Polyurethane Reactive (PUR) Hotmelt er trykfølsom og der opnås en øjeblikkelig og stærk binding når emner sammensættes.
Styrken øges efterfølgende, idet limen fortsætter med at reagere pga. fugtighed i bl.a. luften.
PUR Hotmelt har en højere styrke end almindelige hotmelts.

Medlemsnyhed

Indrykket af
PKI Supply A/S

Vesterballevej 29
7000 Fredericia
Danmark
PKI Supply A/S

Send til en kollega

0.197