23948sdkhjf

Plastmo introducerer Xtreme Regnvandsventilen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Plastmo A/S

Klimaforandringer betyder stadigt stigende regnmængder i forbindelse med skybrud og intensiv regn. Regnmængder, der giver stort pres på et utidsvarende kloaksystem, der medfører oversvømmelser, som både kræver tid og penge at løse.

Xtreme Regnvandsventil fra Plastmo er en del af den værktøjskasse, som bygningsejere og forsyningsselskaber med fordel kan anvende til en hurtig, billig og effektiv reduktion af vandmængder i kloakken uden, at der skal investeres i store anlægs- og gravearbejder.

Ved normale mængder regn føres vandet fra taget til nedløbet og videre ned i kloaksystemet. Men under intensiv regn aktiveres regnvandsventilen så tilførslen til kloakken lukkes, og regnvandet ledes ud på terræn i stedet.

På den måde reducerer Xtreme Regnvandsventilen både risiko for overbelastning af kloaksystemet og for at kloakvand trænger ind i kældre, skyder dæksler op og ender i gader og stræder. Alt sammen til glæde for de enkelte bygningsejere i byen og på landet, men også for grundejerforeninger, forsyningsselskaber og kommuner. Yderligere mindsker Xtreme Regnvandsventilen behovet for at lede urenset regn- og spildevand ud i havmiljøet, da den mængde vand, der skal håndteres af rensningsanlægget reduceres.

Xtreme Regnvandsventil består af en polymerbetonfod og en lukkeenhed, der aktiveres af regnens intensitet. Ventilen placeres over den eksisterende brønd under nedløbsrøret, så vandet kan løbe til kloakken ved normale regnmængder.

”Vi er meget stolte af denne nye patenterede løsning, som har et stort potentiale. Den nye Xtreme Regnvandsventil er udviklet i samarbejde med en ekstern arkitekt og en designer, men også en lang række andre aktører, herunder både Teknologisk Institut og forsyningsselskaber, har været med i udviklingsarbejdet”, udtaler Forretningsudviklingschef Bjarke Fjeldsted.

Xtreme Regnvandsventil fra Plastmo er nomineret til Klimaprisen på Byggeri 18.

Plastmo markedsfører et bredt produktsortiment inden for vandhåndtering og udemiljø, eksempelvis tagrender, tagløsninger, rækværk, dræn og faskiner.

Plastmo aktiviteterne drives fra tre lokationer i henholdsvis Danmark, Norge og Polen. Plastmo producerer, sælger og distribuerer sine løsninger til trælaster og byggemarkeder i Skandinavien og Østeuropa.

Plastmo blev etableret i Danmark i 1958 og startede virksomheden med produktion og salg af plasttagrender og -rør. Plastmo ejes af det tyske familieejede selskab ACO. ACO koncernen har en omsætning på 5,8 mia DKK (2017) og beskæftiger cirka 5.000 ansatte over hele verden.

Mere information kan fås hos Forretningsudviklingschef Bjarke Fjeldsted på telefon 2128 7277 / e-mail: bjarke.fjeldsted@plastmo.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Plastmo A/S

Odinsvej 9-11
4100 Ringsted
Danmark
Plastmo A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.192