23948sdkhjf

LIFA udfører 3D scanning i international lufthavn

| Medlemsnyhed | Indrykket af Lifa A/S Landinspektører

Der er pres på bagagehåndteringen i Danmarks næststørste lufthavn i Billund, som i disse år oplever kraftig vækst. Som følge heraf står lufthavnens bagagefaciliteter derfor over for en større udvidelse. Her kommer LIFA ind i billedet.

For at få et ordentligt overblik over faciliteterne og for at kunne foretage korrekte opmålinger, manglede lufthavnens projektledelse derfor et detaljeret billede af bygningerne set indefra.

I den forbindelse blev LIFA med landinspektør Nikolaj Miller i spidsen inviteret til Billund Lufthavn for at rådgive projektteamet om mulighederne. Under rundvisningen fik LIFA tilladelse til at udføre prøveopmåling af en lille del af bygningen. Som test foretog vi en mindre end 2 minutters mobilscanning af et område på 80x30 meter. Den enorme mængde data, vi indsamlede, blev bearbejdet til en model, som vi efterfølgende har modelleret i forskellige lag med gulve, vægge, rør, kabelbakker osv. og på baggrund af testscanningen fik LIFA til opgave at foretage en komplet laserscanning af lufthavnens omtrent 5.000 m2 store bagagefaciliteter med efterfølgende modellering.

”Scanningen blev foretaget ved at gå ca. 120 meter ned langs bygningens ene side for så at gå de 120 meter tilbage i den modsatte side af bygningen. Efterfølgende uploadede vi det indsamlede data i scannerens software, hvorved alt data blev samlet i en 3D model med en høj grad af detaljer med en nøjagtighed inden for 5-10 cm ,” udtaler Nikolaj Miller.

Modellen er nu overdraget til Billund Lufthavn, som vil bruge den aktivt i projekteringen af den forestående udvidelse af bagageområdet.

Den nye 3D teknologi og opgaven i Billund Lufthavn er kommet det anerkendte, amerikanske medie LiDAR News for øre, og de har beskrevet teknologi og udstyr såvel som opgaven i en informativ artikel på lidarnews.com.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Lifa A/S Landinspektører

Østergade 61
5000 Odense C
Danmark
Lifa A/S Landinspektører

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.11