23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nøglerne til nybygget bosted afleveret mere end to måneder før tid

I maj 2017 tog Skou Gruppen første spadestik til et ny bosted for Københavns Kommune i Nansensgade i indre København. For nylig kunne vi sammen med totalrådgiver Christensen & Co. aflevere nøglerne til bygherre længe før deadline.

Det nybyggede femetagers bosted på 530 kvadratmeter er nu klar til, at ni beboere kan flytte ind på adressen på Nansensgade. Bostedet er for unge mennesker med psykiske udfordringer, som vil få glæde af den daglige støtte, der gives i et bosted.

”Resultatet er vellykket, da bygningen passer fint ind i den eksisterende bygningsmasse. Bostedet er moderne, men diskret. Fordi byggeriet er blevet færdig før tid, kan vi i Byggeri København overdrage ejendommen til Københavns Kommunes socialforvaltning tidligere, og det giver dem mulighed for at tilbyde de fremtidige beboere et botilbud før end antaget,” siger Lisa Jørgensen, projektleder ved Byggeri København.

Nyt byggeri blandt gamle ejendomme
Bostedet er bygget på et lille grundstykke på 81 kvadratmeter, der før lå tomt mellem to bygninger af ældre dato. For at skabe en arkitektonisk sammenhæng mellem den nye bygning og nabobygningerne, er råhuset opført i beton, hvorpå der er monteret lette facader i en gyldenbrun farve.

”Den nye bygning er et effektivt infill i Nansensgade, som udfylder det højdespring, der før var mellem de to nabobygninger. Samtidig skaber den gyldenbrune farve på facaden forbindelse mellem på den ene side en lyspudset facade og på den anden side en facade bestående af tegl,” siger Kenneth Helmer Pedersen, bygningskonstruktør ved Christensen & Co., som var arkitekt og totalrådgiver på sagen. Han tilføjer:

”For os som arkitekter er det dejligt at se, at byggeriet og dets detaljer er løst grundigt og præcist, da kvaliteten i udførelsen sikrer, at vores arkitektoniske koncept bliver realiseret.”

Bygning giver plads til privatliv og samvær
Bygningens 530 kvadratmeter er fordelt på ni små lejligheder på de fem etager og fællesarealer, hvor de unge kan mødes. Den nyetablerede tagterrasse bliver også et attraktivt mødested, hvor de unge kan nyde udsigten over byen.

Hver lejlighed har eget køkken og badeværelse. I alle lejlighederne er også en siddeniche med et vinduesparti fra gulv til loft, hvor beboerne kan sidde og nyde udsigten til den hyggelige gade. Men det er ikke kun beboerne, der kommer til at nyde godt af den nye bygning. I stueetagen er der etableret et cykelværksted, som alle forbipasserende kan benytte.

”Vi har fået skabt nogle gode rummuligheder på relativt lidt plads, og det er vi meget tilfredse med. Det er vigtigt, at bygningen ikke kun løser et funktionelt behov ved at være bosted, men også bidrager til Nansensgades sociale byrum gennem fx cykelværkstedet,” siger Kenneth Helmer Pedersen.

Tidlig aflevering mod alle odds
Nansensgade er ensrettet, trafikmængden er stor, og der er mange lokale erhvervsdrivende, der ikke har måtte lide under byggeriet. Det har sat rammerne for levering af materialer til byggeriet og udførelsen.

”Planlægning af logistikken ned til mindste detalje, stram byggestyring, konstant fokus på kvalitet i udførelsen og tæt samarbejde mellem os, Christensen & Co. og Byggeri København, er blandt årsagerne til, at byggeriet kunne afleveres mere end to måneder før aftalt,” forklarer Martin Skou Heidemann, direktør i Skou Gruppen, der havde overdraget opgaven til datterselskabet SG Totalentreprise.

Kenneth Helmer Pedersen supplerer:

”Det sker næsten aldrig i dag, at et projekt afleveres så lang tid før deadline. Vi har bevist, at det kan lade sig gøre at opføre et projekt af denne kaliber og på en geografisk placering som denne. I starten af projektet har bygherre også været åben overfor entreprenørens indflydelse på tidsplanen, hvilket har vist at være en rigtig god prioritering.”

Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Kontaktperson

Martin Skou Heidemann
Adm. direktør, Partner
+45 28358015 ms@skougruppen.dk

Send til en kollega

0.078