23948sdkhjf

Solceller på 19 boligblokke

| Medlemsnyhed | Indrykket af SustainSolutions

Sønderborg Andelsboligforening har fået installeret solceller på taget af 19 boligblokke, som nu producerer grøn strøm til beboerne.

Boligforeningen, som administreres af Salus Bolig-administration, har fået installeret 3000 m2 tag-integrerede solceller på 19 boligblokke. Solcellerne dækker op imod 40% af strømforbruget og beboerne kan glæde sig over at tænde lyset og bruge vaskemaskinen uden en unødig belastning for klimaet.

Grøn strøm uden stigning i husleje

Med SustainSolutions finansieringsmodel får bolig-foreningen solceller på taget uden at beboerne behøver at være nervøse over huslejestigninger. Investeringen betales nemlig tilbage via de penge, som de sparer på energien. Når beløbet er betalt tilbage får boligforeningen gavn af den fulde besparelse, som anlægget giver.

Det har skabt tryghed for boligforeningen, at finansieringen er en del af entreprisekontrakten. Sønderborg Andelsbolig-forening har hermed fået en tilpasset energirenovering, hvor energibesparelser og økonomi hænger sammen.

 “Vi har som rådgiver været på jagt efter en løsning, der sikrede bygherre en finansiel, arkitektonisk og teknisk stærk solcelleløsning. SustainSolutions har leveret tilfredsstillende på alle disse parametre" siger Torben Esbensen, Dansk Energi Management & Esbensen A/S, rådgivende ingeniører.

Fakta

Samlet investering: DKK 10.300.000

Investeringen betales tilbage på 12 år

Forventet besparelse: 450.000 kWh årligt. Svarende til det årlige strømforbrug i 90 parcelhuse.

Forventet CO2 besparelse: 140 ton årligt. Svarende til udledningen fra en bil, der kører mellem København og Aarhus 4.200 gange.

Læs mere på: www.sustainsolutions.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
SustainSolutions

Rønnegade 1, 5. sal
2100 København Ø
Danmark
SustainSolutions

Send til en kollega

0.113