23948sdkhjf

Ny håndbog hjælper med sikker information i organisationer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Standard

Hvordan sikrer din virksomhed information? Der er hjælp at hente i en ny håndbog fra Dansk Standard, som hjælper med at etablere et informationssikkerhedsledelsessystem (ISMS) for at undgå tab og lækage af data samt cyberkriminalitet.

I løbet af de seneste 10 år er risikoen for cyberangreb og IT-kriminalitet steget markant. Det skyldes særligt manglende informationssikkerhed og organisationers stigende brug af digitale løsninger som et led i forretningen eller som en måde at administrere store mængder information på. Samtidig er der stigende efterspørgsel på opkoblingsmuligheder og forretningsadgange gennem mobile enheder. Det er alle elementer, som kan kompromittere IT-sikkerheden.

Har du ansvaret for data og information?

Har du ansvar for data og information i din virksomhed, er der gode råd at hente i en ny håndbog fra Dansk Standard med fokus på ISMS, som er en forkortelse af informationssikkerhedsledelsessystem. Ved at implementere systemet og de internationalt anerkendte standarder, kan både kunder og leverandører nemlig regne med, at I som organisation lever op til det, I lover.

Konkret indeholder håndbogen en vejledning til, hvordan hele ISO 27001 og relevante kapitler fra ISO 27002 (kapitel 5-15) kan følges. Begge er internationale ledelsesstandarder for informationssikkerhed. Det er på den måde et styringsværktøj, hvor der opstilles krav til risikostyring, dokumentation af processer samt fordeling af roller og ansvar for informationssikkerhed. Derved giver håndbogen konkrete praksisråd omkring informationssikkerhed, som organisationen kan anvende til at mindske de risici, som både erhvervslivet og det offentlige møder i vores digitale verden.

Bogen henvender sig til alle, der er har et ansvar for organisationers informationssikkerhed – fx rådgiveres, foreningers, institutioners, laboratoriers, myndigheders, kommuners eller regioners styring af it-faciliteter og databehandlingsaktiviteter. Kort sagt alle, der har ansvar for informationers fortrolighed, integritet og tilgængelighed.

Informationssikkerhed og standarder – hvorfor?

Med standarder slipper hver enkel virksomhed for at genopfinde den dybe tallerken. Standarder er grundigt gennemtænkt og afprøvet tusindvis af steder, men stadig med mulighed for at justere de forskellige praksisser, så de passer til virksomhedernes specifikke krav og kontekster.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Standard

Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn
Danmark
Dansk Standard

Send til en kollega

0.107