23948sdkhjf

Lyddødt rum i DTU Risøs nye vindtunnel

| Medlemsnyhed | Indrykket af IAC Acoustics A/S

IAC Acoutics har leveret det nye lyddøde rum, som er en del af DTU Vindenergis nye vindtunnel på RISØ, som blev indviet tirsdag den 10. april med deltagelse af Prins Joakim.

Vindtunnelen er en af de største universitetsejede vindtunneler i verden og er designet til at måle aerodynamik og støj på vindmøllevinger ved vindhastigheder op til 105 meter i sekundet eller 378 kilometer i timen. Dette er vindhastigheder som er højere end det nogensinde er målt i naturen. 

Lyddødt rum gør vindtunnelen unik

Udover den høje vindhastighed og testkammerets størrelse gør et lyddødt rum, der er bygget ude omkring testkammeret, denne vindtunnel helt unik. Det lyddøde rum er designet, leveret og monteret af IAC Acoustics. Rummet gør det muligt både at teste vingeprofilernes aerodynamik og deres støjudsendelse. I praksis sker det ved at udskifte rummets glassider med vægge af kevlar, som lader støjen fra profilets møde med vinden passere videre ud i det lyddøde rum. 

”Ud over helt nye vingeprofildesigns kan vi teste effekten af forskellige add-ons, som en ny forkant eller takker på bagkanten, de såkaldte serrations. Og på længere sigt vil vi også gerne teste helt andre ting end vinger – som for eksempel rotorer til mindre vindmøller eller kabler”, siger projektleder Christian Bak fra DTU. 

Firmaprofil

IAC Acoustics A/S er en del af IAC Gruppen, som siden 1949 har løst projekter i mere end 50 lande. IAC projekterer, beregner og udvikler støj- og vibrationsdæmpningsløsninger på et højt teknologisk niveau og leverer totalløsninger til en lang række brancher, herunder offshore, byggeri, R&D, test, audiologi, uddannelse og industri. 

Yderligere information: www.iac-nordic.dk, tlf. 36 77 88 00.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
IAC Acoustics A/S

Jernholmen 44
2650 Hvidovre
Danmark
IAC Acoustics A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.101