23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Let installation, når pladsen er trang

Boligselskabet Fruehøjgaard har valgt Geberits løsning med lyddæmpende afløbsrør til 350 boliger i Herning. Valget er både til glæde for beboerne og for installatøren.

Boligselskabet Fruehøjgaard er i gang med et større byggeprojekt i Herning midtby, hvor 350 boliger skal omdannes fra 1950’er arbejderboliger til fremtidens attraktive hjem for unge og ældre samt børnefamilier og singler. 

Projektet ledes af Aarstiderne Arkitekter med Rambøll som totalrådgiver. I forbindelse med renovering af ældre boliger er lyddæmpning en afgørende faktor, og det gælder ikke mindst afløbsrørene. Ved at installere lyddæmpende rør på den rigtige måde sikrer man et balanceret og behageligt lydniveau for beboerne.

Men installeringen er desværre ikke altid lige let for installatøren.

”Der er næsten altid for lidt plads, når vi skal installere afløbsrør i etagebyggerier med mange lejligheder,” siger VVS-installatør Søren Jespersen, som er installatør på projektet i Herning.

Når arbejdet glider lettere
Et godt produkt og et gennemtænkt system har stor betydning for installatørens arbejde. Produktet skal selvfølgelig både leve op til bygherrens og de lovgivningsmæssige krav, men for at skabe et godt resultat er det også vigtigt, at det lever op til installatørens krav til nem håndtering og montering.

”Det er afgørende, at systemerne er lette at håndtere, særligt hvis der er trange pladsvilkår. Rørene skal være nemme at tilpasse og skære over, så man kan montere systemet korrekt,” fortæller Søren Jespersen og tilføjer, at det også er vigtigt, at producenten har et bredt sortiment og en sikker leveringstid.

Afløbssystemer til etageejendomme produceres ofte i støbejern, men Geberits Silent Pro afløbsrør med lyddæmpende muffesystem er et lettere produkt, som også fylder mindre. På den måde bliver det nemmere for installatøren at lave mere smidige samlinger på mindre plads.

Ingen ugler i mosen
I et stort byggeprojekt, som Fruehøjgaards projekt i Herning, er der mange økonomiske, sikkerhedsmæssige og ikke mindst håndværksmæssige faktorer at holde styr på. Derfor er det vigtigt med gode leverandører og produkter, der er til at stole på.

 ”Jeg vil helst arbejde med velkendte produkter, som jeg ved fungerer,” siger Søren Jespersen, der har gode erfaringer med Geberit.

Geberit A/S
Lægårdsvej 26
8520 Lystrup
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK75149115
P nummer: 1002451224

Kontaktperson

Karin Busk Thygesen
Marketingkoordinator
+45 24944581 karin.buskthygesen@geberit.com

Send til en kollega

0.062