23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Arkitekt: Tagpap forstærker det designmæssige udtryk

Hos arkitekt Clara Carmes Rigenstrup rangerer tagpap højt på listen over foretrukne byggematerialer. Designmæssige kvaliteter som maksimal fleksibilitet og et flot udtryk går nemlig hånd i hånd med lang levetid og konkurrencedygtig pris.

Gennem de seneste 40 år har Clara Rigenstrup været medejer af Tegnestuen Mejeriet i Kolding.

Tegnestuen står bag en lang række byggerier indenfor blandt andet kultur og erhverv. Med årene har hun – som de fleste andre i hendes branche - opbygget en særlig short-liste over favorit-byggematerialer. Det er materialer, der alle lever op til krav som kreativt potentiale, kvalitet og holdbarhed, og som hun har et særligt godt forhold til i sit virke som arkitekt.

Listen har ændret sig en smule i løbet af Clara Rigenstrups karriere, især ud fra skiftende trends i byggeriets designmæssige udtryk. Men et materiale, hun tit vender tilbage til og stadig ofte bruger, er tagpap.

- Tagpap er på flere parametre et optimalt produkt at arbejde med.  Først og fremmest giver det arkitekten en stor frihed til at eksperimentere med linjerne og formerne på taget, uden det går på kompromis med kvalitet og holdbarhed. Jeg ser det som et ærligt materiale, som vi har et godt kendskab til, og samtidig er det også en fordel, at produktet er en favorit hos både arkitekt og bygherrer, forklarer hun.,

Udseende over tid er afgørende

For arkitekten er det afgørende, at et produkt ikke prøver at være noget andet end det er, for det har eksempelvis betydning for, hvordan det skifter udseende i bygningens levetid:

̶  Som arkitekt forholder man sig ikke kun til det nybyggede udtryk, men også til den visuelle forandring over tid. Det betyder meget nemlig, at et materiale forbliver, som man forventer - også over tid. Med tagpap af høj kvalitet ved vi, at der kun skal minimalt vedligehold til, og at det forbliver pænt i takt med, at det bliver ældre. Og det er en meget afgørende parameter, forklarer Clara Rigenstrup.

Fra usynligt tag til synlig elegance

Når tagpap i stor grad anvendes som tagdækning til både erhvervsmæssigt og privat byggeri, er årsagen blandt andet, i ifølge Clara Rigenstrup, at det spiller godt sammen med tidens stilmæssige udtryk:

̶  Tagpap understøtter det stringente og minimalistiske udtryk, som er meget efterspurgt lige nu. Tiden, hvor tagpap alene var et materiale til de usynlige tage, er forbi, og i dag bruger vi det for at forstærke det samlede, designmæssige udtryk. De store flader og elegante inddækninger giver nogle unikke muligheder, som ikke mange andre tagmaterialer har, forklarer hun.  

Hun understreger samtidig vigtigheden i, at det kræver en professionel og uddannet tagdækker for at være sikker på, at man får det ønskede udtryk og høje kvalitet.

̶  For at være sikker på, at taget bliver lagt uden bølger og ujævnheder, er det vigtigt, at man er særligt grundig i sit valg af tagdækker. Håndværket er afgørende for, at man får det ønskede, stramme udtryk, og at produktet lever op til den lange levetid, som det er kendt for, siger hun.

Samarbejde og sikkerhed

Selvom Clara Rigenstrup i første omgang koncentrerer sig om den designmæssige del af et byggeri, tager hun alle beslutninger i tæt samarbejde med bygherren:

̶  Vi skal forvalte bygherrens penge bedst muligt og samtidig sikre, at vi holder, hvad vi lover - både i forhold til udtryk og kvalitet. Det kan til tider være en udfordring at få enderne til at nå sammen, og derfor kan det være en hjælp, når vi arbejder med materialer som tagpap, som både arkitekt og bygherrer kender godt, og som opfylder en lang række samlede krav, siger hun.

Selvom designet vejer tungt, oplever Clara Rigenstrup også, at der er andre egenskaber, der har betydning for, at bygherre er positiv overfor tagpap:

̶  Tagpap er et meget let materiale, og det kræver ikke en omfattende tagkonstruktion at skulle bære det. Som bygherre kan man derfor spare et væsentligt beløb på netop tagets konstruktion ved at vælge tagpap, forklarer hun.

Hun understreger, at det selvfølgelig er vigtigt, at materialevalget først og fremmest tager udgangspunkt i, hvordan det bedst muligt understøtter de samlede krav til både design, vedligehold og økonomi.

Phønix Tag Materialer A/S
Vester Allé 1
6600 Vejen
Vejen Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25711785
P nummer: 1008017065

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047