23948sdkhjf

Historien om brandet AVANT "Starten var vanskelig!"

| Medlemsnyhed | Indrykket af AVANT Danmark

I løbet af de sidste 27 år har Risto Käkelä skabt brandet AVANT, men selskabets start var vanskelig. Risto Käkelä fortalte historien på iværksætterens begivenhed i Helsinki, Finland.

Risto Käkelä startede en succeshistorie under 90'ernes lavkonjunktur i Finland: "Jeg var ikke bange, eftersom jeg ikke vidste, hvad fremtiden ville bringe"

I sommeren 1991 købte Risto Käkelä en andel af et konkursramt firma fra sin tidligere arbejdsgiver i Ylöjärvi. Det blev starten på minilæsser fabrikanten Avant Tecno. Og det skulle vise sig at være starten på noget stort

I begyndelsen var Käkelä opkrævet et minimumsbeløb i egenkapital til indskud, og resten af opstart kapitalen måtte Risto Käkelä skylde i virksomheden.

"Jeg begyndte at eksperimentere, men var ikke bange for fremtiden, da jeg ikke vidste, hvad fremtiden ville bringe," siger Käkelä.

Da lavkonjunkturen ramte Finland, kunne AVANT slet ikke sælge sine produkter til det finske marked. Det var derfor altafgørende straks at ty til eksport.

  • Sorring Maskinhandel A/S og Hørve Maskinhandel A/S blev allerede i 1992 en af AVANT Tecnos første samarbejdspartnere, og etablerede sig herunder ét fælles navn AVANT Danmark.
  • Avant Danmark har sidenhen stået for alt distribution af AVANT minilæssere til Danmark, samt udvikling. Sorring Maskinhandel A/S er ansvarlig for jylland, og Hørve Maskinhandel sjælland. 
  • I 2001 var AVANT Danmark den stolte vinder af prisen "Distributor of the decade". I 2003 og 2013 vandt vi prisen for "Excellent performance in marketing and sales" som den bedst sælgende samarbejdspartner, hvilket vi tror på i høj grad skyldes vores mangeårige involverende indsats i produktudviklingen og erfaring, samt vores fantastiske serviceaftale.

Käkelä siger, at virksomheden i begyndelsen af 1992 erhvervede en afdeling på ni kvadratmeter på den største maskinmesse i Tyskland.

"I løbet af lavkonjunkturen kunne vi næsten ikke få forretningen til at rende rundt."

Det var derfor en milepæl og en vigtig vending, da stakken af forsinkede regninger begyndte at mindske i hjørnet på Risto Käkeläs skrivebord. "Det var et af højdepunkterne," siger Käkelä.

Käkelä husker også virksomhedens tiårsdag i 2001, da virksomheden netop havde købt sin egen fabrik i Ylöjärvi og havde en omsætning på over 100 millioner Finske mark eller Suomen markka på finsk (den tidligere valuta i Finland)

  • Mere end hundrede AVANT minilæssere bliver i dag ugentligt eksporteret fra Ylöjärvi-fabrikken til mere end 50 lande verden over. I det sidste regnskabsår, der sluttede i september, oversteg AVANT Tecnos omsætning 100 millioner euro.
  • Ifølge Käkelä er hemmeligheden bag succesen at udvikle de bedst mulige produkter af højeste kvalitet og at sælge og markedsføre dem over hele verden.


Risto Käkelä fortæller "Det er ikke muligt ved blot at tilføre styrke til salg, produktudviklingen skal være kontinuerlig og innovativ - den gode forretning sikres specielt gennem produktudvikling."

  • AVANTs produktudvikling er derfor opdelt i to uafhængige teams, men også grundlæggeren er stærkt involveret i udviklingsarbejdet."Jeg har altid selv haft mange ideer og meninger  og har derfor stor indflydelse på udviklingen. Vi bestræber os på at arbejde som et stærkt team for at opnå det bedste resultat, og efter min mening er det bedre at holde de organisatoriske niveauer så lave som muligt."

 65-årige Käkelä mener Finland er et "okay" -land for at opbygge forretninger. "Så længe driftsmiljøet forbliver ret stabilt."

-
Denne artikel er oversat fra finsk, og interviewet er udført af Päivikki Pietarila

Medlemsnyhed

Indrykket af
AVANT Danmark

Århusvej 12
8670 Låsby
Danmark

Send til en kollega

0.102