23948sdkhjf
Del siden
Annonce

VinduesIndustriens formand fylder 60

Foreningsmenneske, direktør for vinduesfabrik og far til fire, Claus Arberg, fylder rundt den 22. september

Da Claus Arberg for knap 20 år siden satte sig tilrette i sin kontorstol på Hvidbjerg Vinduet A/S, var det i rollen som den, der skulle foretage et turnaround for den dengang skrantende vinduesfabrik i Thy. I dag har Hvidbjerg Vinduet udviklet sig til at være blandt Danmarks største vinduesproducenter med to fabrikker, 200 ansatte og en daglig produktion på mere end 300 døre og vinduer.

Foreningsmenneske med stort F
Claus Arberg er stærkt engageret i foreningsarbejde.

Blandt andet bestrider han gennem nu seks år posten som formand for regionalforeningen DI Midt-Vest. Her kæmper han blandt andet for forbedring af infrastrukturen, rekruttering og uddannelse af kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne i området og et øget kommunalt samarbejde på tværs af kommunegrænser på arbejdskraftområdet.

Men lysten til at være med til at sætte dagsordenen på erhvervsområdet er ikke stillet med det. Den aktive foreningsmand er også bestyrelsesmedlem i arbejdsgiverforeningen Træ-/ og Møbelindustrien samt i DI’s hovedbestyrelse.

Hertil kommer desuden formandsposten i brancheforeningen VinduesIndustrien.

DVV: branchens høje krav til sig selv
Ifølge Claus Arberg rummer fremstilling af vinduer og yderdøre et spændende skisma: For mens produkterne for de flestes vedkommende bliver fremstillet til udskiftning – og dermed skal passe til den danske byggetradition og huse, som kan være op mod 100 år gamle – ja, så skal de samtidig leve op til moderne krav hvad angår energi, funktionalitet og ydeevne. Det stiller krav til producenterne.

Som formand for VinduesIndustrien har Claus Arberg været med til at udvikle den danske vinduesbranche i en retning, hvor store såvel som små producenter står sammen om en fælles kvalitetsstandard, som er beskrevet i ”De Tekniske Bestemmelser for DVV”.

Med indførelsen af en fælles garantiordning i 2011 som overbygning på kvalitetskravene blev det muligt for alle producenter at markedsføre deres produkter under den fælles, anerkendte garantiordning; DVV-garantien.

Privat er Claus Arberg gift og har fire børn og tre børnebørn.

Fødselsdagen fejres under private former.

Claus Arberg
·         Direktør og medejer af Hvidbjerg Vinduet A/S

·         Formand for brancheforeningen VinduesIndustrien

·         Formand for DI’s regionalforening Midt-Vest

·         Medlem af DI’s hovedbestyrelse

·         Bestyrelsesmedlem i Træ- og Møbelindustrien

·         60 år lørdag den 22. september

Vinduesindustrien
DI
Mosevej 3
8240 Risskov
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK64364111
P nummer: 1002188487

Kontaktperson

JHJ
Johny H. Jensen
Direktør
jhj@vinduesindustrien.dk

Send til en kollega

0.172