23948sdkhjf

Prisvindende ventilationsvindue i Danmark igennem Varion

| Medlemsnyhed | Indrykket af Varion Lavenergi Vinduer

Mit bud på Danmarks bedste vindue

 Af Klaus Hanten, Varion

På efterårsmessen i HUSET, Middelfart blev jeg af en besøgende, Bjarne, spurgt om min vurdering af, hvilket vindue i Danmark der er det bedste. Han havde lige overværet en lille salgstale om et ventilationsvindue, der baserer på en 200 år gammel teknologi og kunne ikke forstå, at Danmarks vinduesudvikling ikke er kommet videre og ikke er mere effektivt end det. Dette kunne jeg kun give ham ret i og han kunne straks se kvalitetsforskellen på vinduerne på min stand i forhold til de andre produkter i udstillingen. Her kommer mit bud:

Inden jeg blev hovedforhandler i Danmark af Europas største vinduesbrand fra Østrig blev jeg af Internorms direktør spurgt om, hvilke vinduer der er mest gængse i Danmark. Jeg nævnte de typiske, udadgående vinduer med kun én tætning og oftest som topstyrede vinduer i nybyggerier, og sidehængte i ældre huse. Han blev meget forbavset og spurgte synligt irriteret, hvordan det kan være, at et land som er verdenskendt for banebrydende teknologier indenfor energibesparelse, som Rockwool, Vestas, Grundfoss og Danfoss kan have Europas ringeste vinduer. Da jeg så blev vist rundt i produktionen kunne jeg straks se, hvad han mente. Jeg tøvede ikke et sekund for at underskrive kontrakten til at blive Internorms 1st-Windows-Partner i Danmark.

Men hvad er egentlig danskernes ønsker, behov og spørgsmål til et vindue:

Hvad koster de? Er nok det mest udbredte spørgsmål.

Vinduet KF 310 i plast koster i 100 x 100cm 1.900 kr + moms.

Med de egenskaber er der ingen vinduer i Danmark der er billigere. Det senere i denne artikel omtalte KF 500 koster 2.600 kr + moms i samme mål (uden ventilator)

 Vinduerne skal have smalle rammer!

Da vores vinduer er indadgående er der mulighed for at montere vinduer og døre helt uden synlig ramme og karm i det vi kalder en energifals. Dette giver størst mulig lysindfald og kræver kun en mindre omstilling i konstruktionen (Foto: KF 500)

 Hvad er Uw-værdierne?

Som udgangspunkt i vores ventilationsvindue er Uw-værdien ned til 0,61W/m2K - alt efter hvad glas man vælger. ALLE vores vinduestyper kan med lethed komme under 0,8 W/m2K. Vigtigst af alt er randzone-temperaturen, som ligger langt over de anbefalede 15,8 grader ved -10 ude og 20 grader inde for at undgå kondens på vinduet.

 Er vinduerne indbrudssikre?

KF 500 er udstyret med en innovativ lukkemekanisme, som bl.a var årsagen til PLUS X AWARDS udnævnelse til Årets Produkt i 2013 (året efter KF 500 blev lanceret). Vinduet er født med en RC2-indbrudssikring. Alle vores vinduer kan udstyres med en RC2-sikring med en lille merpris. Hvor mange vinduer i Danmark kan fås med en RC2-sikring?

 
Er KF 500 et ventilationsvindue?

Ja, og da der sidder en motor på ydersiden af karmen kalder vi den www.ventilatorvinduet.dk . Ventilation kan ske automatiskt eller manuelt - ligesom en emhætte i køkkenet. På trin 4 (turbo) kan den udskifte over 40 m3/t, som vil være en fordel i et badeværelse. Efter en time kører motoren selvstændigt ned til sidste indstilling.

 
Har man vinduet kørende på trin 1, f.eks. i soveværelset, vil der altid være luftet ud med en strømudgift på ca. 75 kr/året. Om natten slukker man bare for det, hvis man ønsker det. Modsat andre systemer bestemmer man selv, hvor meget der skal luftes. I vinduet er der installeret en varmeveksler der gør at 96% af varmen bliver inde. Selvfølgelig er der et pollenfilter, sådan, at allergikere kan få udskiftet dårlig og fugtig luft i rummet uden at åbne vinduet.

Så Bjarne fik svaret, at jeg synes Internorms KF 500, med afstand, er det bedste vindue i Danmark. Ovennævnte fakta taler for sig selv og da vores plastvinduer ovenikøbet er recyclede, er de det mest bæredygtige vinduesprodukt i Danmark. Hvad synes Du?


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Varion Lavenergi Vinduer

Gl. Skovbyvej 3
6500 Vojens
Danmark
Varion Lavenergi Vinduer

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.12