23948sdkhjf

Temadag om varmemåling og varmeregnskaber 2018

| Medlemsnyhed | Indrykket af Teknologisk Institut - Energi og Klima

Årets temadag afholdes den 13. november og stiller bl.a. skarpt på den seneste udvikling og baggrund samt lovgivningen, de nye direktiver og bekendtgørelser på området

Måling af varmeforbrug har været lovpligtigt i 20 år. Måleprincippet har været brugt i omkring 100 år og haft betydelig udbredelse i Danmark og i flere andre europæiske lande.

Da det blev lovpligtigt kom der en del kunder til, der ikke før valgte målingen frivilligt. Samtidigt var mange ejendomme blevet efterisolerede og havde indført en del energibesparende foranstaltninger. Dette betød at kravene til målenøjagtighed og dokumentation i øvrigt steg betydeligt.

Nu 20 år efter er der grund til at se på erfaringerne:

  • Hvordan er forbruget i ejendommene? Hvordan er erfaringerne set fra boligselskabernes side?
  • Blev energibesparelserne nået?
  • Og giver en hyppigere tilbagemelding om faktureringsoplysninger yderligere besparelser?
  • Skal vi lave om i fordelingsnøglerne, når der nu skal ske noget?

Visualisering af energiforbrug er blevet et vigtigt aspekt: Hvordan kan det gøres i praksis og hvilke problemer kan der opstå?

De nye ting
Og der er nye ting: EU-direktiv vedr. varmeregninger og løbende information om forbrug i penge og i energi - hvad handler det om og hvornår bliver det lov i Danmark? Der er kommet lempelige regler ved varmefordelingsmåling. I nybyggeri kommer der varmeenergimålere til fordelingsmåling og der kan i ældre byggeri være kombinationer af varmeenergi- og varmefordelingsmålere. Hvordan skal man lave en fornuftig udgiftsfordeling baseret på disse målinger? Vi ser bl.a. også på: Varmeforbrug og forbrugsmåling i boliger, varme- og energimåleres egnethed, fordelingsmålere i efterisolerede ejendomme og kostægte varmeregnskaber, kvalitetssikring af målesystemet, lovgivning mm.

Læs mere

Medlemsnyhed

Indrykket af
Teknologisk Institut - Energi og Klima

Gregersensvej
2630 Taastrup
Danmark
Teknologisk Institut - Energi og Klima

Send til en kollega

0.132