23948sdkhjf

Dansk Boligbyg opfører 140 DGNB-sølv certificerede kollegieboliger ved Valby Idrætspark

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Boligbyg A/S

Projektet på Julius Andersens Vej i Valby er et samarbejde med Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S, Aarhus og ISC Rådgivende Ingeniører A/S, Kalundborg. Samvirkende Boligselskaber SAB v/ KAB er bygherre. Visualisering: Kjaer & Richter A/S.

Dansk Boligbyg a/s, Roskilde-afdelingen, opfører nu i totalentreprise 140 kollegieboliger som DGNB-sølv certificeret byggeri, hvor visionen er at skabe et markant og imødekommende byggeri, der fanger områdets arkitektoniske essens med fællesskabet som bindeled. Det samlede etageareal er 5.475 m2. Det DGNB-sølv certificerede kollegiebyggeri afleveres til bygherren den 8. juni 2020. 

Bebyggelsen tager afsæt i stedets nuværende karakter og dets visioner for fremtiden, hvor der etableres et nyt samlingspunkt for idræt og kultur i Valby Idrætspark. De 140 kollegieboliger er fordelt på 3 etager, og er i varierende størrelser fra 36 m2 og op til 50 m2, som er størrelsen for syv handicapboliger. For at sikre, at kollegiet appellerer til en bred brugerskare, disponeres boligerne i 7 varianter.

En enkel nordisk materialeholdning er med til at understrege arkitekturen. Overalt er materialerne valgt på baggrund af gennemprøvede traditionelle løsninger, som sikrer lang holdbarhed med minimal vedligeholdelse. Valget af materialer er således foretaget ud fra en samlet vurdering af behovene for robusthed og driftsvenlighed samt arkitektonisk, miljømæssig og æstetisk værdi. Med andre ord: En totaløkonomisk betragtning.

Vinkelhuset fremstår udvendigt med en beklædning i mørke skifer shingles som en elegant monolit, hvor vinduesåbninger i et levende motiv understreger bebyggelsens form. De vinklede tage udføres som mørke paptage, så den samlede figur understreges. De mørke facader og tagflader folder sig omkring bebyggelsens ydre, mens de indre facader langs gårdrummet fremstår som lyse, pudsede facader suppleret med galvaniserede plader. Facaden brydes af et grafisk mønster af tydeligt udskårne store vinduer, der i dimension og afskærmning nøje er afstemt af lysbehovet i de bagvedliggende lejligheder.

Kollegiet får et stort grønt gårdrum, og disponeringen af udearealerne bygger på en bæredygtig helhedstænkning, der sikrer en miljømæssig bæredygtighed i materialevalg og bidrager positivt til områdets sociale bæredygtighed. Udearealerne skal stimulere og understøtte et sundt og socialt nærmiljø med afskærmede differentierede zoner til fordybelse og ro, inspirerende anlæg til aktivitet og bevægelse samt gode sociale mødesteder. De nære grønne arealer anlægges med et ekstensivt og naturligt udtryk og differentieres med vilde græsser, bede med urter, blomster og bærbuske samt naturplæne med urter og blomster. Beplantningen skal vokse frit mellem gårdrummets store træer.

Billedtekster:

Valby Idrætskollegie, 140 DGNB-sølv certificerede boliger. (Visualisering: Kjaer & Richter A/S).

Valby Idrætskollegie, indvendigt stort grønt gårdrum. (Visualisering: Kjaer & Richter A/S).

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Boligbyg A/S

Erhvervsbyvej 11, 2.
8700 Horsens
Danmark
Dansk Boligbyg A/S

Send til en kollega

0.164