23948sdkhjf

Dansk produceret dynamisk solafskærmning tilpasset opgaven

| Medlemsnyhed | Indrykket af Acrimo A/S

Nøglefærdige løsninger der møder tidens energikrav, bygningstyper og designs

Acrimo er en dansk producent af moderne solafskærmning, der har udviklet sig kontinuerligt siden 1952.

Virksomheden har både mekanisk produktion og montage, men også noget så sjældent som en systue og dugproduktion. Acrimo bistår desuden med at montere og indkøre anlæg på både nybyg og renovering – såvel inde som ude.

I moderne solafskærmning skal der tages højde for en mængde ting og de fleste arkitekter har en mening om emnet. Nogle bruger aktivt solafskærmningen og dugfarverne i bygningens udtryk. Andre vil helst have det integrerer sig i facaden og ”forsvinder” helt, når det ikke er i brug. I begge tilfælde bistår Acrimo med at lave en løsning, der opfylder arkitektens ønsker og kan i større sager sågar udvikle helt nye aluminiumsprofiler der møder krav til æstetik og udtryk. I flere og flere projekter har arkitekten et ønske om aktivt at bruge dugfarver, men også duge med designtryk, hvor man har mulighed for at tilføre en facade sit helt eget levende kunstværk.

Men moderne solafskærmning håndterer også helt specifikke krav til energioptimering. Det betyder at solafskærmningen ofte får en afgørende rolle ifht optimering af ventilation og køling. Specielt på renoveringsopgaver har solafskærmningen stor indflydelse på om man når målet for energirammen på hele bygningen.

Integration med bygningsautomatik er et andet aspekt, som er helt afgørende for indeklimaet og arbejdsmiljøet.

Her har man i helt moderne byggerier muligheder for unik brugertilpasning, ved aktiv brug af data fra sensorer i lokalet, klimadata samt brugeradfærd. Et ”lærende” system vil dermed gradvist mindske behovet for brugerintervention, og sikre at lys, skygge, varme og kulde er tilpasset de behov der er i et lokale det meste af tiden og uafhængigt af årstid.

Der er forskningsresultater, der dokumenterer at dynamisk solafskærmning kan spare op til 80% på den kunstige belysning, 36% på kølingen og 18% på varmeregningen. Acrimo kan give eksempler på effekten af en konkret afskærmning ved valg af forskellige dugtyper.

I alle byggeprojekter kan man derfor med fordel tænke den dynamiske solafskærmning ind fra starten. Acrimo bistår hele vejen fra ide, over design til endelig montage og indkøring.

Få mere inspiration på www.acrimo.dk eller kontakt Jørgen Lennert Christensen på 8161 7165 for et uforpligtende inspirationsmøde.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Acrimo A/S

Akacievej 12
2640 Hedehusene
Danmark
Acrimo A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.155