23948sdkhjf

Linoleum hitter i danskernes køkkener

| Medlemsnyhed | Indrykket af Forbo Flooring A/S

Danskerne har fået øjnene op for et nyt og ovenikøbet bæredygtigt favoritmateriale til køkkenet. Linoleum på både skabe, skuffer og bordplader er populært som aldrig før.

Når danskerne vælger materialer til deres nye køkkener, falder valget nu i højere grad end nogensinde før på linoleum. Både bordplader og skabs- og skuffefacader bliver beklædt med linoleum i forskellige farver. Generelt bliver det bæredygtige materiale brugt i mange flere sammenhænge end tidligere, lyder det fra verdens førende producent af linoleum, Forbo.

”Vi har aldrig oplevet større efterspørgsel på møbellinoleum end nu. Engang var linoleum primært forbundet med gulve, men i dag har efterspørgslen bredt sig til også at gælde stort set alle andre elementer i køkkenet,” siger direktør i Forbo, Christian Iversen.

Han peger på, at det især var køkkenvirksomheder som Reform og &Shuffl – som designer fronter til IKEA-køkkenelementer – der startede trenden. Men andre køkkenfirmaer er fulgt efter, som fx JKE-Design dette efterår med hele tre linoleumskøkkener.

Modsvar til tech og travlhed
Fremtidsforsker Mette Sillesen forklarer linoleumstrenden med danskernes stigende trang til at omgå sig med naturlige materialer i deres hjem. Materialerne står i kontrast til den teknologi og travlhed, der fylder mere og mere.

”Naturmaterialer giver os ro, udtrykker simple living og understøtter et minimalistisk udtryk. Det vil præge fremtidens hjem – fremtidens køkken,” siger Mette Sillesen.

Hun mener også, at bæredygtigheden i linoleum har noget at skulle have sagt, da flere og flere danskere vægter bæredygtige løsninger i deres hjem af hensyn til naturen. Forbos svanemærkede linoleum er fremstillet af 97 procent naturlige ingredienser som træmel, harpiks og linolie. Derudover udmærker materialet sig ved at være CO2-neutralt, hvilket meget få andre køkkenmaterialer er.

Billedtekst: Et af JKE-designs nye køkkendesigns NORDIC INLINE LINOLEUM fra dette efterår med beklædning fra Forbo linoleum. Foto: JKE

For yderligere information
Kontakt marketing manager hos Forbo Flooring Danmark, Anne-Mette Holm, på tlf. 4025 5476 eller anne-mette.holm@forbo.com

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Forbo Flooring A/S

Produktionsvej 14
2600 Glostrup
Danmark
Forbo Flooring A/S

Send til en kollega

0.106