23948sdkhjf

Termisk adskillelse af bygningskomponenter opfylder høje energikrav

| Medlemsnyhed | Indrykket af HauCon A/S

Isokorb® bæredygtige balkontilslutninger

Termisk adskillelse af bygningskomponenter opfylder høje energikrav

Danmark har nogle af verdens dygtigste og førende arkitekter, og er efterhånden kendt af hele verden hvad angår design af byggerier – store som små. Dog stiller kreative og nytænkende ideer fra tegnestuerne store krav til byggematerialer og konstruktionsløsninger.

EU har fastsat et mål om at inkorporere mere bæredygtighed i byggebranchen. Efterspørgslen på bæredygtige produkter er i fokus, og bedre byggeri og bedre anvendelse af bygninger kan mindske det endelige energiforbrug betydeligt.  

KULDEBRO PROBLEMATIKKEN

Med ønsket om større arkitektonisk designfrihed, samt et større fokus på bæredygtighed inden for byggebranchen, kan der opstå udfordringer.

Forbindelser af indvendige og udvendige konstruktioner – fx balkoner og altaner – kan medføre store temperaturforskelle. Det øger risikoen for varmetab, der går ud over varmeregningen. Problemet er størst om vinteren, hvor temperaturerne kan resultere i en forskel på 40 grader. I værste tilfælde opstår skimmelsvamp som følge af kuldebroen mellem inde og ude, hvor kulden danner kondens på kolde indvendige overflader - oftest på grund af manglende isolering.

”Med Isokorb® er det muligt at skabe et arkitektonisk udtryk og overholde byggereglementet uden at gå på kompromis med energi og komfort,” siger Tonny Petterson, som er Teknisk Chef ved HauCon A/S.

TILSLUTNING MED ISOKORB®

Isokorb® er et kuldebrobrydende isoleringselement, der anvendes til at erstatte stærkt ledende materialer som armeret beton og konstruktionsstål i kuldebro-området. Isokorb® er udstyret med ekspanderet polystyren for at minimere varmetransmissionen. For at give en strukturel forbindelse mellem ud- og indvendige elementer anvendes armeringsstænger af rustfrit stål til træk, samt forskydnings- og trykmoduler af højstyrkebeton til tryk.

De rustfri stænger reducerer varmeledningsevnen og sikrer holdbarheden på grund af sin korrosionsbestandighed. Trykmodulerne er optimeret i designet for at minimere varmeledningsevnen blandt andet ved at være indkapslet i plastik.

Isokorb® kan overføre store moment- og forskydningsbelastninger, og ved store udkragede balkoner er det et betydeligt produkt, der både kan overføre belastninger og give den rigtige varmeledningsevne.

Mød HauCon på Building Green

På Building Green kan du besøge HauCon A/S på stand 158 og høre meget mere om Isokorb®.

HauCon A/S udstiller forskellige tilslutningsmuligheder, og alle produkter er med til at fremme bæredygtigheden i byggerierne.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
HauCon A/S

Lægårdsvej 30
8520 Lystrup
Danmark
HauCon A/S

Send til en kollega

0.116