23948sdkhjf

Hjørring Rådhus får gratis opvarmning fra Intelligent køling

| Medlemsnyhed | Indrykket af Aircold Køleanlæg

Hjørring Rådhus havde et støjproblem med støj fra køleanlægget i kommunens serverrum. Dette problem har Aircold løst med et intelligent kølesystem baseret på en super effektiv varmepumpe. Overskudsvarmen bruges nu til opvarmning af Hjørring Rådhus.

Tidligere medførte kølig af serverrummet på Hjørring Rådhus en del støj, som generede medarbejderne og gav klager fra naboerne. Aircold har i samarbejde med Hjørring kommune etableret en løsning, som både løser støjproblemerne og giver store økonomiske gevinster.
 
Køling med varmegenvinding
Aircold’s løsning består af en 30kW varmepumpe til køling af serverrummet og opvarmning af rådhuset. Med den nye varmepumpeløsning har Hjørring Kommune fået flere gevinster: Støjgenerne på taget er elimineret, da varmepumpet er placeret i kælderen tæt på serverrummet. Der er kommet ekstra backup til kølingen af serverrummet, da kølekompressorerne nu er backup til varmepumpen. Varmepumpen leverer varme til rådhuset – cirka 10 procent af forbruget. Slutteligt producerer varmepumpen årligt 263.000 kWh varme som i alt giver en årlig besparelse på 75.000 kroner.

Fakta: 

Hjørring Rådhus har 600 medarbejdere
Serverrum er hidtil kølet med kølekompressor på taget
Støjgener har medført AT-påbud
Den nyetablerede 30kW varmepumpe køler serverrummet og opvarmer rådhuset
Kølekompressorer har brugt 51.000 kWh årligt
Ny varmepumpe bruger 64.000 kWh årligt
Investering i varmepumpe: 300.000 kr.
Energiforbruget i varmepumpen er årligt cirka 13.000 kWh større end i kompressorerne, men nettogevinsten er 263.000 kWh varme
Investeringen er tilbagebetalt på fire år – ved en årlig besparelse på 75.000 kroner i varmeudgifter
 
Intelligente løsninger med den nyeste teknologi
Aircold leverer både standard- og specialdesignede løsninger, som er tilpasset kundens behov. Aircold laver kun køling og er specialister i løsninger, som inddrager den nyeste teknologi, hvor alle komponenter i det totale kølesystem spiller sammen i et intelligent og interaktivt setup. Aircold’s intelligente kølesystem har en klar målsætning, og det er at levere optimal og driftssikker køling ved lavest mulige energiforbrug.

 

Kontakt Airold for rådgivning om Intelligente og energirigtige køleløsninger

www.aircold.dk

tlf.: 98190166

aircold@aircold.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Aircold Køleanlæg

Vissevej 95A
9210 Aalborg SØ
Danmark
Aircold Køleanlæg

Send til en kollega

0.116