23948sdkhjf

Udvikler investerer trecifret millionbeløb i Odense efter rekordår

2023 bliver det år, hvor fynske Boliggruppen investerer mest siden starten i 2000

Den fynske udviklings- og ejendomsvirksomhed Boliggruppen kom ud af 2022 med bedste resultat i koncernens historie. 25,5 mio. kr. lød det på før skat, fremgår det af en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal. I 2021 var resultatet 19,2 mio. kr.

Samtidigt blev virksomhedens egenkapital øget til 141 mio. kr. og soliditeten til godt 37 pct.

– Det gode resultat i 2022 er et produkt af den langsigtede strategiske tilgang, vi har haft i bestyrelsen, siger BoligGruppens ejer Carsten Skov:

– Det er en følge af de investeringer, vi har foretaget de seneste 5-8 år gennem opkøb af strategisk velbeliggende ejendomme og udviklingen heraf. Ligeledes har bestyrelsen haft stort fokus på finansieringssammensætning, hvilket med det stigende renteniveau har muliggjort fordelagtige låneomlægninger.

Råder over 65.000 kvm

BoligGruppen blev etableret i Odense i år 2000 af ejer og nuværende bestyrelsesformand Carsten Skov og råder i dag over cirka 65.000 kvm ejendomsareal til udlejning fordelt på både erhvervs- og boliglejemål.

BoligGruppen udvikler ejendomme, primært i Odense og Nyborg, til investeringsobjekter med bolig- og erhvervslejemål.

Virksomhedens tre centrale forretningsområder er: 

  • BoligGruppen Erhverv, som fokuserer på investeringer i generelle erhvervsejendomme til blandet formål. 
  • BoligGruppen Fyn, som rummer investeringer i boligejendomme, der primært er beliggende i stationsbyer på Fyn. 
  • Tech Town Odense, som er en ejendomsinvestering i Odense, hvor der målrettet arbejdes med at skabe rammer for scale up tech virksomheder.

Kilde: Boliggruppen

I februar 2022 tiltrådte Jacob Petz stillingen som adm. direktør, da ejer og stifter Carsten Skov fratrådte stillingen og indtrådte som bestyrelsesformand.

Prik over i’et

Siden 2018 har BoligGruppen blandt andet investeret stort i etableringen af et klyngefællesskab for tech-virksomheder i Odense, kaldet Tech Town Odense. I området har virksomheden i dag erhvervslejemål i sammenlagt cirka 14.000 kvm i fem bygninger.

Og nu er der et nyt byggeri på vej.

BoligGruppen planlægger således at opføre et cirka 4.500 kvm stort kontorhus, navngivet Supernova, til virksomhedsfællesskab og konferencer i 2023. Byggeriet bliver på fem etager med konferencecenter og 11 mødelokaler, hvor det største kan huse 150 personer – dermed bliver det med adm. direktør Jacob Petz’ ord ”en slags prikken over i’et i fem etager”.

Samtidigt er der andre investeringer på vej i erhvervsområdet.

– Samlet set planlægger vi at investere et trecifret millionbeløb i det centralt beliggende erhvervsområde i Odense i indeværende år. 2023 bliver dermed det år indtil videre, hvor BoligGruppen kommer til at investere allermest i det lokale erhvervsliv, siger Jacob Petz.

Fastfood-direktør i bestyrelsen

Jens Broch, adm. direktør i fastfoodkæden Sunset Boulevard, er pr. 10. marts 2023 indtrådt som nyt medlem i Boliggruppens bestyrelse.

– Boliggruppen er en virksomhed i fortsat udvikling og derfor har vi også kontinuerligt brug for, at vores kompetencer i bestyrelsen er i bevægelse. Jens er iderig og kommer med en nytænkende energi inden for blandt andet strategi, adfærd og forretningsudvikling, hvilket han gennem sine hidtidige resultater har bevist, siger Boliggruppens ejer og bestyrelsesformand Carsten Skov om det nye medlem af bestyrelsen.

Jens Broch har været adm. direktør hos Sunset Boulevard siden september 2017, hvor han tiltrådte stillingen efter en årrække som salgs- og marketingdirektør.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Træ er godt for byggeriet, men det giver også nye udfordringer
Farveprisen går til arkitekter og konservator
Tre travle dage i Odense: VVS’23 slår besøgsrekord
Høreværn på en ny måde
Stor stigning i indbrud: Din varevogn er i høj kurs hos tyveknægte, mester!
Spærproducent i opråb: Ønsker sig mange flere af Finn
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14