23948sdkhjf

Starter nyt byggefirma efter konkurs: Muffbyg-direktør er tavs

Jakob Muff er ordknap men har etableret ny tømrer- og snedkerforretning

Den 6. marts indgav ledelsen i entreprenørfirmaet Muffbyg en konkursbegæring og sendte de 120 ansatte hjem, 14 dage efter konkursen var der ikke fundet en løsning, så medarbejderne blev endeligt opsagt. 

Nu har firmaet ejer, Jakob Muff, startet et nyt firma, fremgår det af CVR.

Muffbyg ApS hedder det nye firma, som blev stiftet 21. marts 2023 og har til ”formål at drive tømrer- og snedkerforretning og hermed beslægtet virksomhed”. Adressen er Sallingsundvej 10 I Esbjerg, hvor konkursramte Muffbyg A/S, som har ændret navn til MB Køge 2023 A/S, havde til huse.

Der er nærliggende at tro, at Jakob Muff dermed kan overtage i hver fald noget fra konkursramte MB Køge. 

I forbindelse med den endelige opsigelse af de ansatte i det konkursramte firma, kunne den lokale næstformand i 3F, Rasmus Ahrent Petersen, da også fortælle, at der havde været henvendelser til de opsagte.

- Jeg kan ikke vide, om Jakob Muff står bag det, men der er flere medlemmer, som er blevet kontaktet af tidligere formænd fra Muffbyg, sagde han således til JydskeVestkysten.

- Det er fortsat for tidligt at sige noget om 

Overfor JydskeVestkysten, der har fuldt sagen tæt, er både Jakob Muff og de to kuratorer i konkursboet efter Muffbyg A/S, Henrik Steen Jensen fra Holst Advokat og Anders Hvidberg Plum fra Andersen Partners, tilbageholdende.

Henrik Steen Jensen medgiver, at det nye firma kunne tyde på, at Jakob Muff har planer om at starte op igen. Hovedpersonen selv ønsker ikke at sige det store om eventuelle opstartsplaner:

- Det har vi endnu ikke overblik over. Det er fortsat for tidligt at sige noget om, er Jakob Muffs svar til JydskeVestkysten

Konkursen i Muffbyg

Ledelsen af Muffbyg A/S indgav konkursbegæring til skifteretten i Esbjerg den 6. marts 2023. Dermed mistede cirka 120 medarbejdere deres arbejde, og leverandører og underentreprenører led tab.

Direktør og indehaver Jakob Muff fortalte, at stigende priser på byggematerialer, fejlslagne projekter - særligt på Sjælland - som følge af massiv vækst, nye medarbejdere og "makanismer til at regulere priserne" er blandt årsagerne til konkursen.

Op til konkursen havde en række underleverandører beskyldt Esbjerg-firmaet for at skylde en stor pose penge. Underleverandørerne mener at have "et større millionbeløb" tilgode.

På flere byggepladser - herunder Skovgårdene i Køge og bofællesskabet Orangerierne Sydlejren på den tidligere flyvestation i Værløse - havde kritiske underleverandører indstillet arbejdet.

I 2021, hvor senest tilgængelige årsrapport fra entreprenørfirmaet er fra, var der en bruttofortjeneste på 47,7 mio. kr. samt et resultat på 3,4 mio. kr. Firmaet havde desuden en egenkapital på 20,6 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Farveprisen går til arkitekter og konservator
Tre travle dage i Odense: VVS’23 slår besøgsrekord
Høreværn på en ny måde
Stor stigning i indbrud: Din varevogn er i høj kurs hos tyveknægte, mester!
Spærproducent i opråb: Ønsker sig mange flere af Finn
Nye tal: I ét hjørne af byggebranchen råber 7 ud ud af 10 på arbejdskraft
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125