23948sdkhjf

Herlev finder erstatning for konkursramt entreprenør

Ni måneder efter den oprindelige entreprenørs konkurs kan man se en ende på institutionsbyggeri i Herlev; den nye entreprenør er endelig fundet

Ni måneder efter, at en konkurs satte en stopper for byggeriet af en planlagt daginstitution ved Herlev Byskole afdeling Eng. Er der godt nyt til Herlevs børnefamilier:

Herlev Kommune har fundet den nye entreprenør, som skal gøre byggeriet af den cirka 1.100 kvm store daginstitution færdig.

Murerne står der allerede, men interiør og udendørsarealer mangler at blive gjort færdige. Byggeriet blev ramt af stilstand sidste år, da hovedentreprenøren, JFP Murer & Tømrer A/S, gik konkurs i forsommeren 2022 sammen med moderselskabet JFP.

Efter et nyt udbud, har Herlev Kommune så valg entreprenøren S.V. Iversen A/S fra Nakskov.

Bygget skal ifølge den nye aftale stå færdigt primo september.

Mere end et år forsinket

Børnetallet i Herlev stiger, og den nye daginstitution skal sikre flere af de nødvendige daginstitutionspladser, men også for at aftage de 148 vuggestue- og børnehavebørn fra Enghuset, der skal flytte, fordi huset er skimmelramt. Det er planen, at den nye institution kan rumme i alt 168 børn.

I april 2021 kunne kommunen præsentere byggeteamet JFP Murer & Tømrer og Friis Andersen Arkitekter som henholdsvis hovedentreprenør og totalrådgiver på renoveringen af Herlev Byskole samt opføre den helt ny daginstitution i tilknytning til skolen.

Efter planen skulle den allerede have stået færdig medio 2022, samtidig med at renoveringen af skolen afsluttes.

Der blev i sin tid afsat 44,5 mio. kr. til projektet. Hvordan økonomien ser ud i den nye aftale, oplyser parterne ikke noget om i denne omgang.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125