23948sdkhjf

Intelligent alarm forebygger vandskader

Topdanmark har besluttet at udrulle Leakbot til yderligere 20.000 kunder

Efter 45.000 alarm-aktiveringer om utætheder og unormalt vandforbrug opskalerer Topdanmark nu den intelligente vandalarm, Leakbot, til markant flere kunder.

Siden juli 2021 har Topdanmark haft godt 10.000 Leakbots installeret blandt udvalgte kunder. Erfaringerne har været så positive, at Topdanmark for nylig har indgået et samarbejde med det britiske tech-firma OndoInsurTech, som betyder, at Leakbot fra marts 2023 skal udrulles til yderligere 20.000 kunder i Topdanmark.

Leakbot, der klipses nemt på hovedledningen, hvor vandet kommer ind i huset, kan ved hjælp af temperaturteknologi fortælle kunderne, om de har en lækage på et vandrør, et løbende toilet eller en dryppende vandhane.

- Vi sætter nu fart på udrulningen af Leakbots, fordi vi gerne vil være med til at forhindre omfattende vandskader i private hjem og spare kunderne for dyrt og unødvendigt vandspild, siger Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

Kan opdage dyrt vandspild

Erfaringer fra Topdanmark viser, at hver fjerde kunde har igangværende utætheder, som de ikke kender til, før Leakbot installeres.

- Vi har tidligere set, at et toilet kan løbe så lidt, at man faktisk ikke opdager det uden en Leakbot, og selvom det løber ganske lidt, kan det spilde op imod 275 liter i døgnet, hvilket kan betyde en vandregning på omkring 8.000 kroner årligt, siger Rasmus Ruby-Johansen.

Leakbot gør også opmærksom på lækager, før de udvikler sig til vandskader. Omkring 500 af kunderne i Topdanmark har fået en alarm fra leakboten på en situation, som potentielt kunne have udviklet sig til omfattende vandskade. Tallet kan lyde lavt, men det skal ses i forhold til, at en vandskade fra skjulte rør typisk koster mellem 50.000-60.000 kr., men i værste fald løber op i flere hundrede tusinde kroner, viser Topdanmarks erfaringer. Flere end 70.000 danske husstande døjer nemlig ifølge F&P (Forsikring&Pension) med utætte vandrør, viser tal fra F&P. Vandskader rammer især 60’er og 70’er huse, da disse huses rør ofte ruster over tid og bliver utætte.

Artiklen er en del af temaet AUTORISERET.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078