23948sdkhjf

Anlægsgartnervirksomhed: Bæredygtighed fylder for lidt i de danske udbud

Anlægsgartnervirksomheden OKNygaard byder det øgede fokus på bæredygtighed velkommen. Der skal dog mere fart på, mener de, og opfordrer kommuner, regioner og virksomheder til i højere grad at prioritere bæredygtighed i deres evalueringer, hvor pris ofte bliver den mest afgørende faktor

Hensyn til miljøet og socialt ansvar er stille og roligt ved at finde indpas i udbud fra offentlige virksomheder. Derfor bliver krav om bl.a. CO2-regnskab, brug af eldrevet materiel eller HVO-diesel samt socialt ansvar for hele leverandørkæden mere udbredt.

Vi håber, at endnu flere vil være med, og at flere prioriterer bæredygtighed, så det ikke bliver prisen, der i sidste ende afgør andelen af natur- og klimahensyn, for så rykker vi ikke langt nok Ole Kjærgaard, adm. direktør i OKNygaard

Det anerkender man i anlægsgartnervirksomheden OKNygaard, der er en del af idverde-koncernen. Alligevel så man gerne, at der blev sat endnu mere fart på udviklingen.

- Hvis vi som samfund skal afhjælpe den natur- og klimakrise, vi står over for, og vi som virksomheder skal tage ansvar for vores ’impact’ hele vejen ned gennem leverandørkæden, bliver vi nødt til at sætte skub i den bæredygtige udvikling. Udbuddene er et godt sted at starte, siger Ole Kjærgaard, adm. direktør i OKNygaard, i en pressemeddelelse, hvorefter han fortsætter:

- Vi håber, at endnu flere vil være med, og at flere prioriterer bæredygtighed, så det ikke bliver prisen, der i sidste ende afgør andelen af natur- og klimahensyn, for så rykker vi ikke langt nok.

Bæredygtighedscertificering sætter retningen

Hos OKNygaard har de sat bæredygtighed i højsædet. Anlægsgartnervirksomheden opnåede i efteråret 2022 bæredygtighedscertificeringen B Corp som den første anlægsgartnervirksomhed i hele EU. En B Corp-certificering er dokumentation på høje standarder inden for både miljø og socialt ansvar. 

OKNygaard bæredygtighedsstrategi

  • OKNygaard har vedtaget en bæredygtighedsstrategi, som indeholder 10 mål, der sikrer, at bæredygtighed gennemsyrer alle dele af organisationen og siver videre ud i samfundet. 
  • Det indebærer bl.a. CO2-reduktion, øget ressourceanvendelse, øget biodiversitet, høj medarbejdertrivsel, etablering af partnerskaber og at skærpe opmærksomheden på vigtige samfundsemner som klimaforandringer og natur- og biodiversitetskrisen.

Kilde OKNygaard

Ifølge Ole Kjærgaard gør virksomheden innovative metoder, der kan øge biodiversitet og CO2-binding hos vores kunder, ligesom vi optimerer egne aktiviteter, så de udleder mindre CO2. Derudover har de også blikket rettet mod menneskelige faktorer.

- Vi ser også løbende på sociale forhold som arbejdsmiljø og trivsel i vores egen organisation, ligesom vi evaluerer vores leverandører på en lang række parametre, afslutter Ole Kjærgaard, adm. direktør hos OKNygaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125