23948sdkhjf

Entreprenør med 80 ansatte konkurs

Skibbild Entreprise fra vestjyske Vildbjerg er gået konkurs.

Det skriver Herning Folkeblad, som har været i kontakt med direktør og indehaver Kenneth Lodahl. Han ønskede dog ikke at udtale sig til avisen, som heller ikke har haft held med at få en kommentar fra kurator.

Mandag fik de godt 80 ansatte ifølge beskeden om de uheldige omstændigheder for deres arbejdsplads.

Skifteretten i Herning modtog ifølge Statstidende konkursbegæringen allerede den 23. marts og afsagde konkursdekretet dagen efter, altså torsdag og fredag i sidste uge.

Entreprenørselskabets økonomiske forhold i regnskabsår 2022 har redaktionen ikke indblik i, da seneste tilgængelige årsrapport er fra 2021. Her var der dog et underskud efter skat på 7,8 mio. kr., hvilket stod i kontrast til et plus på 7,6 mio. kr. i 2020 samt overskud på samlet 5,5 mio. kr. de foregående tre år.

”Årets resultat er i væsentligt omfang påvirket af de betydelige prisstigninger, som hele byggebranchen

har oplevet på materialer i løbet af hele 2021,” lyder det forklarende i ledelsesberetningen, som fortsætter:

”Selskabet har ikke i tilstrækkeligt omfang kunnet viderefakturere disse prisstigninger som følge af en betydelig portefølje af fastpris-aftaler.”

Ved udgangen af 2021 var Skibbild Entreprises egenkapitalen 8.8 mio. kr. mod 20,5 året forinden.

Ramt resort-bygger beroliger

På listen over store projekter, hvor Skibbild Entreprise havde entreprenøransvaret, finder man seniorboligresortet Holmsø Boligresorts med 96 boliger.

Efter totalentreprenørens konkurs står byggepladsen stille, fortæller Jonas Dørken, adm. direktør i selskabet bag Holmsø Boligresort, til Midtjyllands Avis.

Men, forsikrer han samtidig, får det ikke indflydelse på indflytningen i maj måned. Der er således dialog med en række af Skibbild Entreprises underentreprenører om det videre arbejde.

– Som udgangspunkt har vi været glade for samarbejdet med Skibbild Entreprise. Konkursen kommer bag på os, men vi er selvfølgelig glade for, at vi har de nødvendige garantier økonomisk. Det betyder, at vi kan sætte andre håndværkere på til at lave det sidste arbejde færdigt. Vi står i en god position, men det er selvfølgelig træls, at vi får en masse ekstra arbejde med at indgå nye aftaler med fagentreprenører - malere, elektrikere og så videre, siger Jonas Dørken til Midtjyllands Avis.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079