23948sdkhjf

Finsk udlejer på opkøbstogt i Danmark

Opkøb og fusioner og generationsskifter i udlejningsbranchen fortsætter: Finske Renta har opkøbt danske A.L. Delpin i Sønderborg. Det kommer lige oveni Zeppelins køb af CP 

Renta Group er et nordeuropæisk komplet udstyrsudlejningsfirma grundlagt i 2015 i Finland. Selskabet har aktiviteter i Danmark, Sverige, Norge, Danmark, Polen og Baltikum med 136 depoter og cirka 1.500 ansatte. Renta er et generelt udlejningsfirma med en bred vifte af entreprenørmaskiner og udstyr samt relaterede ydelser. 

A.L. Del-Pin blev grundlagt af Allan Del-Pin i 1984 og er et af de ældste udlejningsselskaber i Danmark. Del-Pin er et alment udlejningsfirma, der betjener byggeri, industri og gør-det-selv-sektorer i det sydlige Jylland og på Fyn. Del-Pin har ni depoter, mere end 60 ansatte og en årlig omsætning på knap 100 mio. kr.

Det går stærkt i den danske udlejningsbranche, som har fået godt fodfæste i den danske bygge- og anlægssektor. Udlejning er blevet et alternativ til at eje maskiner, og kan bruges som buffer, når tiderne skifter. Som maskinejer og entreprenør kan det også være svært at følge med i de seneste teknologiske landvindinger, og her har udlejerne en anden volumen at gøre godt med. 

Udlejere samler og splitter

Udlejerne har i mange år været repræsenteret i Materielsektionen, hvor man kunne dyrke det faglige fællesskab. Men samtidig med, at der sker flere og flere fusioner og opkøb i udlejningsbranchen, og branchen reelt samler sig i færre og større enheder, så spredes de fælles interesser nu. Og det gør de så meget, at der ifølge nogle aktører i branchen er brug for en ny forening, nemlig Dansk Materielforening, der ligger i DI regi, mens den hidtidige Materielsektion, der oprindeligt er stiftet under Dansk Byggeri, nu DI Byggeri, ligger i regi af Dansk Erhverv.

Branche delt i to

Dermed er udlejningssektoren blevet opdelt i to, fordi man i den nystiftede forening Dansk Materieludlejning, har brug for at være tæt på de store kunder, det vil sige de store entreprenørvirksomheder. Det er ifølge formanden i den nye forening Dan Vorsholt nødvendigt fordi alle aktører i byggeriet er nødt til at samarbejde for at nå målene i den grønne omstilling. Han håber dog på et samarbejde på tværs af de to foreninger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Prisen på byggematerialer sætter rekord - særligt en del af byggeriet er hårdt ramt
Konkursramt byggefirma får kæmpeerstatning
3 ud af 4 byggepladser har ikke styr på el-sikkerheden
Anklager supersygehus-entreprenør for løndumping
Suser forbi ny milepæl: Familieejet trælast når 4 milliarder
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109