23948sdkhjf

Efter generationsskifte: Specialiserer sig i miljørigtigt byggeri og datadrevne entrepriser

Entreprenørvirksomheden ASONs nye ledelse vil positionere virksomheden som en aktiv spiller i den grønne omstilling

I slutningen af 2022 blev faklen givet videre til næste generation i entreprenørvirksomheden ASON i Brøndby. De nye ejere - Anders Holst, Leon Genet og Gert Ekberg Jensen, hvor sidstnævnte satte sig i direktørstolen - har en klar vision om fokusere på at blive en grønnere virksomhed, der vil skabe mere miljøvenligt byggeri. Virksomheden vil således fremover være en aktiv spiller i den grønne omstilling, og bidrage til en grønnere fremtid i danske byggeprojekter, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Vi går ind og sætter vores præg på fremtiden og vi har en tydelig retning, som vi skal bevæge os hen mod. Vi vil gerne være den entreprenør, man går til, hvis man vil have bygget svanemærket og mindre miljøbelastende, fortæller adm. direktør, Gert Ekberg Jensen.

Svanen gav blod på tanden

Entreprenørvirksomheden fra Brøndby beskæftiger sig med total- og hovedentrepriser inden for nybyggeri og renovering. De har allerede markeret sig som en entreprenør, der er kendetegnet ved at foretage grønnere projekter. ASON havde entreprisen på det prisbelønnede, cirkulære og svanemærket dagsinstitutionsbyggeri i Gladsaxe. Byggeprojektet foregik på daginstitutionen ”Svanen”, hvor der blev benyttet genbrugsmaterialer fra den gamle skole i Gladsaxe.

- Det projekt har givet os mere blod på tanden til at være med på flere miljøvenlige byggerier, og vi arbejder allerede på en række nye grønnere projekter, som vi er stolte af at være en del af, forklarer Gert Ekberg Jensen.

Læs også: Entreprenør tænker ud af boksen og skaber fodfæste på nyt marked

Han tilføjer, at en grønnere profil er målet, når ledelsen skal tegne virksomheden udadtil. Der er ved ejerskiftet oprettet en tydelig ESG-politik ( Environment (miljø), Social (samfund) og Governance (ledelse) , hvor virksomheden vil være grønnere i forhold til de miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter.

For at drive virksomhed i dag, skal man være digital, og derfor er vi nødt til at digitalisere os, så vi kan bruge vores ressourcer optimalt og til gavn for vores kunder Adm. direktør Gert Ekberg Jensen, ASON

- Vi skal gøre det tydeligt for alle, at vi er på en ny rejse. Vi kommer til at lave flere tiltag for at blive en grønnere virksomhed. Det er vigtigt for os at signalere, at vi gør, hvad vi siger. Vi har lavet nogle specifikke mål i vores ESG-politik. Vi kommer blandt andet på vores fremtidige byggeprojekter til at reducere både strøm og vandforbruget på byggepladserne. Det sker ved hjælp af solceller og ved at genbruge regnvand til toiletterne, fremhæver Gert Ekberg Larsen.

ASON har samtidig ansat en svanemærkningskonsulent, så der i fremtiden kan komme mange flere svanemærkningsprojekter.

Datadreven kvalitetsentreprise

I forbindelse med den grønnere dagsorden har ASON også taget et skridt ind i en mere digital tidsalder, og er gået i gang med at digitalisere samtlige aspekter. Ønsket er at blive langt mere datadrevne. Virksomheden tror på, at det er fremtiden i særligt byggebranchen. Ved at løfte den digitale tilgang kan ASON tilbyde kunderne mere præcise og effektive løsninger, hvilket igen vil skabe større tilfredshed og bedre resultater for alle involverede parter.

- For at drive virksomhed i dag, skal man være digital, og derfor er vi nødt til at digitalisere os, så vi kan bruge vores ressourcer optimalt og til gavn for vores kunder. Vi har derfor sat ekstra fokus på at digitalisere samtlige aspekter i organisationen, forklarer Gert Ekberg Jensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095