23948sdkhjf

Familieejet materialeproducent fejrer 60 års jubilæum med tredje generation ved roret

Det er seks årtiet siden, at Hans Carstensen Toft udviklede Alfix’ første fliseklæber og dermed grundlagde fundamentet for den koldingensiske virksomhed. I dag ledes virksomheden af tredje generation, Anders Bertelsen Toft, under hvis ledelse bæredygtighed er blevet et nøgleord

På H.C. Ørsteds Vej i Kolding dukker flere i øjenfaldende Alfix-bygninger op. Det er her virksomheden siden 1970 har haft til huse, og inden længe slår de dørene op til 4.400 nye kvadratmeter i form af et DGNB-certificeret distributionscenter og to renoverede lagerhaller.

Siden grundlæggelsen i 1963 har Alfix haft fokus på udvikling og produktion af produkter som gulvspartelmasse, fliseklæber og facadepuds.

I dag er det stifterens barnebarn Anders Bertelsen Toft, der sammen med sin far Torben Carstensen Toft driver det succesfulde familieforetagende, der i dag tæller 52 medarbejdere.

Selvom Alfix er en dansk virksomhed drevet med stor respekt for tradition og værdier, har udviklingen gennem virksomhedens 60 år absolut ikke stået stille.

- Vi arbejder med kerneværdier som ansvarlighed og troværdighed både internt og eksternt, og vi har altid haft fokus på høj kvalitet ift. produkter og den medfølgende byggetekniske vejledning. De seneste 10-15 år har vi så hævet ambitionerne for at bidrage aktivt til den grønne omstilling i byggebranchen, fortæller Anders Bertelsen Toft i en pressemeddelelse.

Ramme af verdensmål

Ansvarlige ambitioner kræver handling, og dem er danske Alfix ikke bleg for selv at praktisere. Sidste år blev Kolding-virksomheden Verdensmålscertificeret. Det vil sige, at strategisk udvalgte verdensmål og nøje udvalgte delmål danner ramme for virksomhedens aktiviteter.

Det er en strategi med løbende initiativer og handlinger, som er dybt forankret i alle processer, beslutninger og udviklingen af nye produkter, fortæller Anders Bertelsen Toft.

- Måske kæmper vi billedligt talt en gang imellem over egen vægtklasse, men som dansk familieejet virksomhed vi vil gerne tage et medansvar for transformationen af byggematerialer i mere bæredygtig retning.

Hos Alfix arbejder man fx med innovationsprocesser, der har ført til nye og mere fremadskuende produkter og systemer bl.a. med udvikling af CO2-reducerede PLUS-produkter i form af innovative og Svanemærkede fliseklæb. Desuden har Alfix netop introduceret en helt ny støbemasse, der både er CO2-reduceret, og hvor recepten indeholder en mængde procesaffald fra produktionen.

- Bæredygtighed, ESG, transparens og dokumentation er godt på vej til at udvikle sig til et license to operate, og der skal vi hele tiden være med fremme, forklarer Anders Bertelsen Toft.

60 år er en milepæl, og i Alfix sender de en kæmpe tak til alle leverandører, kunder, slutbrugere og samarbejdspartnere for støtten. Jubilæet skal naturligvis også fejres med en fest, og jubilæumsfesten bliver en fejring for alle medarbejdere og ledsagere i sensommeren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078