23948sdkhjf

Undgå ”snot i armene” når du arbejder med dem over skulderhøjde

Arbejde med armene over skulderhøjde skal skal undgås eller begrænses mest muligt, lyder det i ny branchevejledning

Det er hårdt og ubekvemt at arbejde med armene over skulderhøjde. Der kommer hurtigt ”snot i armene”, som mange håndværkere kalder det – musklerne i armene syrer til og det begynder at gøre voldsomt ondt i skuldrene og nakken.

Ifølge BFA Bygge- og Anlæg (Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg) bør man da også i videst mulige omfang undgå eller i hvert fald begrænse at arbejde med armene over skulderhøjde.

Branchefællesskabet har netop udarbejdet en branchevejledning, som især henvender sig til elektrikere. Mange af elektrikernes arbejdsopgaver udføres med armene over skulderhøjde – for eksempel opsætning af kabelbakker, armaturer og lamper, boring af huller i lofter, trækning af kabler, mastearbejde m.m.

I branchevejledningen fremhæves det blandt andet at arbejde med armene over skulderhøjde helst skal undgås eller hvis dette ikke er muligt, begrænses mest muligt. Det kan gøres ved at anvende tekniske hjælpemidler til for eksempel at trække kabler eller ved at begrænse den tid, hvor der arbejdes med armene over skulderhøjde.

- Ved at tænke arbejdsmiljøet ind allerede i projekteringen og ved at planlægge opgaven kan man undgå eller reducere belastningerne væsentligt, understreger BFA Bygge- og Anlæg..

Den nye branchevejledning indeholder en række eksempler på, hvordan arbejde med armene over skulderhøjde kan undgås eller begrænses.

Artiklen er en del af temaet AUTORISERET.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078