23948sdkhjf

Vestjysk vinduesfabrik lander største ordre nogensinde

De næste måneder bliver mere end almindeligt travle hos vestjyske Linolie Døre & Vinduer. Vinduesfabrikken i Vemb har nemlig taget hul på produktionen af sin største ordre nogensinde, og det er en opgave, der ifølge produktionschef og medejer Leo Madsen kan føre meget mere med sig.

– Det er den største ordre i virksomhedens 20 år. Vi er enormt stolte af, at vores vinduer er blevet valgt til projektet, fortæller Leo Madsen om opgaven, der lyder på 750 vinduer til andelsboligforeningen Nymølle på Amager.

En alsidig opgave

For fabrikkens omkring 20 ansatte bliver der tale om en alsidig opgave, der både kræver højteknologiske CNC-maskiner og godt gammeldags håndværk. Boligforeningen har nemlig både bestilt dannebrogs-, bondehus- og buede vinduer til ejendommen fra 1918, og alle 750 elementer skal produceres med koblede rammer, ligesom de skal leveres og færdigmales med linoliemaling.

– Så lige nu og her betyder sådan en ordre sindssyg travlhed, for det er en enorm ordre for en virksomhed i vores størrelse, siger Leo Madsen, der dog understreger, at Linolie Døre & Vinduer trods en generel nedgang i byggeriet ikke mangler opgaver.

– Vi er nok en af de producenter, der altid har en mere eller mindre fyldt ordrebog, og vi har et hav af kulturarvsprojekter i mellemklassen, som vi er rigtig gode til at servicere. Vi laver et produkt, de store fabrikker ikke laver, og som vi oplever bliver mere og mere efterspurgte, så vi hænger ikke med mulen herude i Vestjylland, lyder det.

Kan blive en øjenåbner

Ikke desto mindre er der ifølge Leo Madsen grund til begejstring, når store entreprenører som i dette tilfælde Hovedstadens Bygningsentreprise får øje på den lille fabrik.

– Det er altid rart med store ordrer, særligt når der er gået en seks-syv måneder og vi kan sige “wow, den landede vi i mål”. Og når jeg kigger fremad, og tager vores historik og kundesegment i betragtning, så tror jeg, at hvis du løfter en opgave i den størrelse og når i mål med pluskarakter, så bliver det en øjenåbner for andre projekter af den størrelse, vurderer han.

Samtidig, understreger den erfarne vinduesmand, er det en opgavestørrelse, der kræver sit af holdet i Vemb.

– Hos de store entreprenører bliver du vejet og vægtet på det, du kan, og om du kan overholde tidsfrister – de er så professionelle til deres arbejde, og det skal vi også være for at følge med. Lever vi op til det, får vi voldsomt mange pluspoint, men snubler man, så ved jeg også, hvor øretæverne er, siger Leo Madsen.

Selvom det historisk set er virksomhedens største ordre, er det da heller ikke første gang, vinduesproducenten involverer sig i større produktioner. Linolie Døre & Vinduer har blandt andet produceret hundredvis af vinduer til restaureringen af Randers Kaserne og Svinkløv Badehotel. De første vinduer til A/B Nymølle bliver leveret i løbet af maj, mens det endelige projekt forventes at være færdigt til oktober.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142