23948sdkhjf

Nu åbner afkoblingspuljen igen: Denne gang er 139 millioner i spil

Klokken 10 onsdag den 10. maj åbner Afkoblingspuljen atter.

Med ”Aftale om inflationshjælp” og ”Aftale om vinterhjælp” er der afsat yderligere 139 millioner kroner i 2023 til at dække gebyret for afkobling fra gassystemet for kunder, som skifter gassen ud med en anden varmekilde.

Afkoblingsordningen giver private husholdninger og udlejere mulighed for at få dækket gebyret til Evida for at blive afkoblet gassystemet, hvis man som kunde ønsker at udskifte sit gasfyr med en alternativ energikilde.

Puljen for 2023 åbnede første gang den 3. januar, hvor puljen var på 100 millioner kroner. Disse midler var opbrugt den 23. januar. Med de ekstra midler kan endnu flere kunder få en gebyrfri afkobling til gassystemet.

Stormløb i januar

Det er anden gang at Evida og danskerne prøver kræfter med afkoblingspuljen. I januar åbnede puljen for første gang og Evidas hjemmeside blev lagt ned af danskerne, der ville have del i millionerne til afkobling af gassen. 

På dagen hvor ordningen åbnede, sad danskerne i kø fra årle morgen til sen aften. Med en del frustrationer til følge. Dagen efter kunne Evida meddele, at 81.000 danskere havde stået i kø på et eller andet tidspunkt i løbet af det første døgn.

- Der har været rigtig stor interesse for at få del i afkoblingspuljen særligt den 3. januar, hvor puljen åbnede. Samtidig har mange kunder ønsket at gøre brug af muligheden for at lave en ekstra aflæsning af deres gasmåler, så deres regninger stemmer bedre overens med deres faktiske forbrug. Derfor har vi forlænget muligheden for at lave den ekstra frivillige aflæsning til den 17. januar, sagde driftsdirektør Sune Holm dengang. 

Han understregede dengang at selskabet havde taget ved lære af oplevelsen. Han fortalte blandt andet at man ville ansætte flere medarbejdere i kundeservice for at kunne håndtere de mange henvendelser. 

Den anden runde af afkoblingspuljen åbner som nævnt i dag den 10. maj klokken 10. 

Sådan får du del i puljen

Hvis du som gaskunde gerne vil have del i afkoblingspuljen, skal du afmelde din gasforsyning hos Evida, når puljen er åben.

Du kan få del i puljen, hvis du har et årligt gasforbrug (i seneste aflæsningsår) på mellem 100 og 6.000 m3. Desuden må der ikke være et eller flere CVR-numre registreret på adressen, som i løbet af de seneste regnskabsår har modtaget de minimis-støtte på mere end 1.500.000 kr.

Allerede kl. 8 åbner et venteværelse på Evidas hjemmeside, som du kan logge ind på. Når klokken slår 10, bliver de ventende fordelt i en kø i tilfældig rækkefølge. Kunder, som opfylder kriterierne og kommer til, når der stadig er penge i puljen, får med det samme besked om, at de bliver afkoblet gassystemet uden gebyr.

Kunder, der ikke opfylder kriterierne, eller som kommer til, når puljen er tom, får besked om dette. De kan derefter vælge selv at betale gebyret og gennemføre afkoblingen eller at afbryde anmodningen om afkobling.

Logger du ind på Evidas hjemmeside efter kl. 10, får du en plads bag i køen.

Kilde: VS Automatic

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094