23948sdkhjf

Tættere på virkeligheden: Kommunale sagsbehandlere sendes på kloakmesteruddannelse

Der kan være langt fra et skrivebord i kommunens Natur & Miljøafdeling og ud til den praktiske håndtering af spildevand i det åbne land. Derfor er Horsens Kommune gået nye veje, hvor man forsøger at øge forståelsen og kommunikation med de udøvende via praktisk efteruddannelse

Når man skal håndtere spildevand i det åbne land, er der en masse nødvendig dokumentation, der skal leveres til de kommunale kanaler. Det kan ofte give en del kurrer på tråden. 

For i den ene ende af røret har vi typisk en kloakmester, der er vant til at håndtere rør i jorden, og i den anden ende sidder der oftest en akademiker, der sidder med forventninger til papirgangen, attester, tilladelser og anden dokumentation.

Det har givet mig en helt anden tilgang til kommunikationen med aktørerne ude i felten. Trine G. Jensen, ansat i Horsens Kommune Natur- og miljø

For at overkomme den kløft har afdelingsleder i Horsens Kommune’s Natur- og miljøafdeling for overfladevand, Christina Skipper, været på udkig efter en egnet efteruddannelse. Den er målrettet de medarbejdere i afdelingen, der jævnligt kommunikerer med dem, der udfører arbejdet ude i marken:

- Jeg fandt et kursusforløb, bestående af et modul i den kloakmesteruddannelse, som udbydes af Learnmark Efteruddannelse i Horsens, og det har været en stor succes, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Biolog på kloakmestermodul

Trine G. Jensen, der er uddannet biolog, har netop været afsted på kurset. Det har foregået med fire dage på skolebænken efterfulgt af tre dage ude i marken, hvor arbejdet foregår.

- Det har givet mig en helt anden tilgang til kommunikationen med aktørerne ude i felten, for jeg har dels fået en bedre forståelse for det, de står med, og jeg har også kunnet give dem en bedre forståelse af, hvorfor jeg skal bruge dokumentationen fra dem, siger hun.

Det giver en langt bedre dialog, og gør min arbejdsdag mere effektiv. Desuden bliver jeg mere sikker i de afgørelser, jeg træffer, og det sparer tid på den enkelte sag Trine G. Jensen, ansat i Horsens Kommune Natur- og miljø

Trine G. Jensen fortæller videre, at hun nu ikke kun går til sagerne med et teoretisk blik. Hendes mere udvidede forståelse for, hvad der foregår, betyder, at hun er bedre i stand til at forstå den dokumentation, hun modtager, og hvorfor hun skal bruge den.

- Det giver en langt bedre dialog, og gør min arbejdsdag mere effektiv. Desuden bliver jeg mere sikker i de afgørelser, jeg træffer, og det sparer tid på den enkelte sag, tilføjer hun.

Højner kvaliteten og fagligheden

I DME, Danske Maskinstationer & Entreprenører, der har mange kloakmestre blandt medlemmerne, giver man udtryk for det vigtige i en høj faglig standard. 

- Vi vil som brancheorganisation gerne være med til at højne det faglige niveau i det arbejde, der udføres af vores medlemmer på spildevands- og kloakområdet, siger Sebastian Ravn chefkonsulent, DME, Danske Maskinstationer & Entreprenører, i samme pressemeddelelse.

En del af arbejdet – og dermed en del af kvaliteten, er jo den dokumentation og myndighedsbehandling, der skal finde sted, og jo mere effektiv den er, jo mindre tid spildes der både hos entreprenøren og hos kommunen, som jo har et stort arbejdspres med sagsbehandling Sebastian Ravn chefkonsulent, DME, Danske Maskinstationer & Entreprenører

Han uddyber, hvorfor det har en stor betydnings for kvaliteten af virksomhedernes arbejde, at man forsøger at få tandhjulene i samarbejdet med det kommunale regi til at køre bedst muligt.

- En del af arbejdet – og dermed en del af kvaliteten, er jo den dokumentation og myndighedsbehandling, der skal finde sted, og jo mere effektiv den er, jo mindre tid spildes der både hos entreprenøren og hos kommunen, som jo har et stort arbejdspres med sagsbehandling, siger 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126