23948sdkhjf

Stolt mester og faglærer overrasker lærlinge med legat

Murerlærling Alexander Lynge Bøhm og VVS-lærling Emil Giese er modtagere af Unidrains Talentlegat, der uddeles for sjette år i træk. Begge unge talenter er nomineret på baggrund af deres tilgang til deres fag, hvor de i det daglige yder en ekstra indsats og går til arbejdet med blik for faglighed og høj kvalitet

Det var to meget overraskede lærlinge, som sidste uge hver modtog et talentlegat på 15.000 kroner af den danske virksomhed Unidrain.

- Vi har sjældent set så mange ansøgere til prisen, og selvom det var et stærkt ansøgerfelt, så var vi slet ikke i tvivl om, hvem modtagerne af vores talentlegat skulle være, fortæller administrerende direktør i Unidrain Henrik Handschuh.

Legatmodtagerne blev murerlærling Alexander Lynge Bøhm, der er i lære hos virksomheden AC Huse i Ryomgaard, og VVS-lærling Emil Giese, der har sin daglige gang hos Henrik W. Hansen VVS EL & BLIK.

Det er for sindssygt og det er vist ikke sunket helt ind, men anerkendelsen betyder alt Alexander Lynge Bøhm, murerlærling

De blev både glade og lettere mundlamme, da Unidrain-holdet afbrød arbejdet på lærepladsen for at overrække legat og en blomsterbuket. Både familie og kollegaer var troppet op for at overraske de unge håndværkere, som hædres for deres flid og interesse i deres respektive fag.

Anerkendelsen puster liv i fremtidsdrømme

En lille uge efter legatmodtagelse er murerlærling Alexander Lynge Bøhm stadig ikke kommet sig helt over overraskelsen:

- Det er for sindssygt og det er vist ikke sunket helt ind, men anerkendelsen betyder alt, siger han.

Den kommende murer studerer lige nu på fjerde hovedforløb på Tradium. Selvom den 21-årige legatmodtager altid har vidst, han skulle være håndværker, var murerfaget ikke det oplagte valg. Alligevel føler Alexander Lynge Bøhm, at han er landet på den helt rette hylde.

- Der er så meget håndelag i at mure og give form til noget. Jeg har mulighed for at sætte mit eget præg på arbejdet, og det er virkelig tilfredsstillende at se resultatet af ens indsats, fortæller Alexander Lynge Bøhm.

Det er hans faglærer, Kent Sivertsen, der har indstillet Alexander Lynge Bøhm, til prisen. Kent Sivertsen fortæller, at han ikke er i tvivl om, at man har fundet den retmæssige modtager. 

Han kalder sin elev for en ildsjæl, der med sin faglige dygtighed altid går forrest.

- Jeg har tidligere overvejet at indstille elever til Unidrains legat. Med Alexander var jeg ikke i tvivl. Han går ikke på kompromis med sine opgaver; alt, hvad han foretager sig, er nøje gennemtænkt. Mener han ikke, at arbejdet kan godtages, er han selv sin egen værste kritiker.

VVS-lærling i særklasse

Årets anden legatmodtager, Emil Giese, er 20 år gammel og i lære hos Henrik W. Hansen i Kastrup.

- Jeg har igennem mine 30 år som VVS’er og 10 år som mester aldrig oplevet en som Emil. Hans humør og livsindstilling er beundringsværdig, og hans tilgang til faget er en klasse for sig, siger han og fortsætter:

- Udover at være en meget dygtig elev, har han også øje for kundepleje og service. Når han er ude ved fru. Hansen, ser han lige, om hun har lidt skrald stående, eller om der skal ryddes sne. Han er den lærling, alle mestre ønsker sig.

Sådan lyder de rosende ord fra Emil Gieses mester Henrik W. Hansen, der har indstillet Emil til legatet. Hos Emil Giese selv er ydmygheden over at modtage legatet stor:

- Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er bare glad og taknemmelig for at få denne anerkendelse for mit arbejde. Hvem vil ikke gerne værdsættes for deres indsats?

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094