23948sdkhjf

Masser af maskiner på Roskilde Dyrskue

Maskinudstillingen på Roskilde dyrskue har aldrig været større med nu 65.000 kvm. 185 maskinudstillere står klar

Et dyrskue er som navnet antyder oftest noget med dyr. Sådan er det selvfølgelig også i Roskilde. Men når det er sagt, så er der også tale om maskiner - og det er faktisk maskiner i stor stil, for det er langtfra kun landmænd, der kommer til Roskilde når der er skue. Det er kloakmestre, entreprenører, anlægsgartnere, skovfolk, udlejere og andre, der har behov for at se, hvad der rører sig på maskinfronten, der ses på gæstelisten.

Her findes alt, lige fra de traditionelle landbrugsmaskiner, til store læssemaskiner, gravemaskiner, rendegravere, gummihjulslæssere. Scantruck er en af de, der som regel har en bred vifter af maskiner med.

Manitou et must

Det gælder Manitous nye teleskoplæsser MLT850-145 V+, som var den helt varme nyhed på Scantruck-standen på Agromek. Når portene slås op for årets dyrskuer, skal landmændene ikke nøjes med at røre og kigge. De kan også købe.

- Vi tager ekstra slutsedler med både til Roskilde Dyrskue og Det fynske Dyrskue i Odense. MLT850-145 V+ vil være klar til salg, når vi kommer ind i juni, og jeg er helt overbevist om, at den vil vække stor interesse hos dyrskuegæsterne, siger Scantrucks markedschef, Dennis Faurby i en pressemeddelelse.

Sjælland og Fyn

Skuet i Roskilde er Danmarks største og åbner ballet fra fredag den 2. til søndag den 4. juni. Fynboerne følger op med årets folkefest i Odense ugen efter fra fredag den 9. til søndag den 11. juni.

Med den nye maskine med kapacitet til at løfte op til fem tons har Manitou fyldt et hul i serien af landbrugsteleskoplæssere. Hidtil har der været læssere på 4,1 og 6 tons. Den midt imellem manglede. Det gør den ikke længere.

MLT850-145 V+ har trinløs transmission, og den har tilstrækkelig med muskler til netop de 5 tons. Løftehøjden er op til 7,6 meter og rækkevidden 4,55 meter. Dermed matcher den, hvad netop landbruget har efterspurgt.

Mange maskiner

Foruden den brandvarme teleskoplæsser, møder Scantruck op både i Roskilde og Odense med et bredt udsnit af firmaets mange importmærker. Dels fra Manitou, men også fra Komatsu og Weycor.

- Weycors 3,5 tons minilæsser AR380 vil også være interessant for mange landmænd. Den nye model blev 10 centimeter længere end sin forgænger, fordi maskinen fik ny 50 hk Stage V-motor med partikelfilter. Det krævede lidt ekstra plads i motorrummet, men samtidig kunne motoren rykkes lidt længere bagud, og gav maskinen mere løftekraft, siger Dennis Faurby.

I gult

Scantrucks store, gule mærke, Komatsu, møder op på dyrskuerne med både gravemaskiner og gummihjulslæssere.

- Vi kommer til Roskilde og Odense med såvel Komatsu-minigravere som læssegrej i forskellige størrelser. Og foruden maskiner og slutsedler, tager vi også godt med mandskab med til at bemande Scantruck-standen begge steder. Både vores serviceteam, salgsafdelingen og staben af montører vil være repræsenteret og klar til en snak om maskiner, siger Dennis Faurby.

JCB og Hydrema

Også hos Reezink Construction er der melding om deltagelse med flere forskellige JCB-maskiner:

- Vi havde faktisk ikke vores rendegraver med sidste gang. Det har vi denne gang med en 4CX - altså den store af modellerne.  Vi håber på at have en Hydradig med, og vi har desuden to teleskoplæssere, samt minilæssere og en minigraver på el med, siger Andreas Berthelsen, marketingansvarlig fra firmaet, til Licitationen Byggeriets Dagblad. 

Også danske Hydrema er på messen med maskiner til et bredt publikum. De danskproducerede dumpere og rendegravere henvender sig bredt, når det gælder anvendelse, lige fra vejbyggeri til mindre entreprenøropgaver. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094