23948sdkhjf

Modulproducent vil hjælpe mindre kunder med vigtig klima- dokumentationen

Modulproducenten ABC Pavilloner er nu klar med en hjælpende hånd til byggeriets mindre virksomheder. Ifølge producenten kan det nemlig være svært for de små at opfylde de nye krav i bygningsreglementet, der pr. 1. januar har medført, at byggevirksomheder skal kunne dokumentere, at deres produkter og bygninger opfylder de nye klima- og dokumentationskrav. LCA-beregninger anvendes til at vurdere miljøpåvirkningen gennem hele livscyklussen for et produkt eller en bygning og skal bidrage til at mindske bygningers miljøaftryk.

For at imødekomme virksomheder, som ikke råder over de fornødne ressourcer og derfor har brug for hjælp til at opfylde de skærpede klima- og dokumentationskrav, tilbyder modulproducenten nu at foretage LCA-beregningerne for mindre virksomheder, der beskæftiger sig med byggerier på under 1000 kvm.

– Vi oplever, at flere mindre virksomheder i byggebranchen har svært ved at overskue det at skulle foretage LCA-beregninger, da de måske ikke besidder den fornødne viden om eller kompetencer til det. Da vi allerede leverer LCA-beregninger til større byggeprojekter på over 1000 kvm, og derfor har erfaring med dette, var det nærliggende at brede denne ydelse ud, så den nu også inkluderer de mindre virksomheder i branchen, fortæller miljøansvarlig for ABC Pavilloner og søstervirksomheden Concept Living, Thomas Kildeby Pedersen.

Det nye tilbud omfatter blandt andet udarbejdelsen af en LCA-rapport, som udgør en del af den dokumentation, der i dag er påkrævet i forbindelse med ansøgning af ibrugtagningstilladelse

– De virksomheder, vi særligt tænker kan få glæde af vores ydelse, er for eksempel små håndværksmestre, der bygger og er totalleverandører af parcelhuse eller rækkehuse, og mindre typehusfirmaer samt ved opførelsen af institutioner som børnehaver, da de i langt de fleste tilfælde er under 1000 kvm, siger Thomas Kildeby Pedersen.

En tilfreds tømrer

En af de virksomheder, der glæder sig over muligheden for nu at kunne hjælp til at udføre LCA-beregninger, er Tømreren Silkeborg. Den midtjyske virksomhed beskæftiger sig med renoveringsarbejde af blandt andet private boliger og er derfor underlagt lovkravet om at foretage LCA-beregninger.

– At ABC Pavilloner nu også tilbyder at hjælpe virksomheder som vores med at udføre LCA-beregninger, så vi kan imødekomme de nye klima- og dokumentationskrav, vil uden tvivl komme os til gode i forbindelse med fremtidige projekter, fortæller direktør Ulrich Kristiansen, der fortsætter:

– Som lille virksomhed med kun tre ansatte råder vi ikke over ekspertisen til selv at udføre LCA-beregninger for vores projekter, ligesom vi ikke har økonomien til at have en medarbejder med sådanne kompetencer til at sidde in-house. Ved at overlade denne opgave til ABC Pavilloner sparer vi tid og kan fokusere på det, vi er gode til, nemlig at istandsætte facader, renovere tage og udskifte vinduer samt døre

Ifølge ABC Pavilloner kommer langt størstedelen af arbejdet med at foretage LCA-beregningerne til at foregå digitalt ved at tage udgangspunkt i tilsendte tegninger samt oplysning om materialer. Det vil sige, at der som udgangspunkt bliver tale om en landsdækkende ydelse, da der ikke er behov for fysisk at se den enkelte bygning, når beregningerne skal foretages.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203