23948sdkhjf

Leder bortvist på grund af mistanke om bestikkelse

Rudersdal Kommune har hjemsendt to ledende medarbejdere. Den ene med en politianmeldelse for berigelseskriminalitet og ulovlig modtagelse af gaver fra firmaer, der har udført opgaver for kommunen.

Ulovlig modtagelse af gaver og berigelseskriminalitet samt tvivlsomme disponeringer i forbindelse med byggearbejder på to lokale svømmehaller har fået Rudersdal Kommune til at bortvise to ledende medarbejdere på idrætsområdet mistænkt for berigelseskriminalitet.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis

Den ene af de to hjemsendte ledere er anmeldt til politiet for berigelseskriminalitet og ulovlig modtagelse af gaver fra firmaer, som har udført anlægsopgaver for kommunen. Ingen er endnu sigtet i sagen, da politiets efterforskning er i sin indledende fase.

Ifølge avisen oplyser Rudersdal Kommune, at man har mistanke om karteldannelse, og at der er indgået aftaler, som har favoriseret enkelte virksomheder.

Blandt andet har man i forbindelse med anlægs- og renoveringsarbejder på Rundforbi Svømmehal i Nærum og Trørødskolens Svømmehal i Birkerød helt undladt at sende arbejdet i udbud, selv om man ifølge reglerne skulle det.

Rådgivningsopgaven gik i begge tilfælde til Dansk Svømmebadsrådgivning ApS. Et firma, som har stået for byggeledelse og valg af underentreprenører.

Ufærdige svømmehaller

Arbejderne koster kommunen henholdsvis 13 og næsten otte mio. kroner. Og arbejdet på Rundforbi Svømmehal er ikke færdigt, selv om det skulle have været det for længst. Fem mio. kroner koster det kommunen at gøre svømmehallerne helt klar til miljøgodkendelse.

- Vi stod med et arbejde, der ikke kunne blive miljøgodkendt - og hvor der tilsyneladende også var fejl og mangler, og hvor der ikke havde været udbud, og vi har ikke kunnet få dokumentation for det udførte arbejde. Det fører samlet set til en mistanke, som vi nu har bedt politiet om hjælp til, siger borgmester Ann Sofie Orth til Frederiksborg Amts Avis.

Frederiksborg Amts Avis har forsøgt at få en kommentar fra Dansk Svømmebadsrådgivning ApS, men selskabet er ikke vendt tilbage på avisens henvendelser.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Certificerings-junglen: Nyt digitalt værktøj skal sikre overblik
Konkurser: Se hvilke virksomheder i byggeriet, som måtte dreje nøglen i den forløbne uge
Carl Ras vender tilbage med Håndværkerfesten - men den er ikke helt, som du kender den
Prisstigninger har fået elementfabrik til at handle
Anderledes byggefirma er ude med vækstregnskab
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109