23948sdkhjf

Fri leg med maling: Fra helt almindelig lejlighed til 55 kvm stort kunstværk

Fra en moderne lejlighed i hjertet af København til et avantgarde-kunstværk.

32-årige Mia Tvenge har sluppet kontrollen og givet kunstneren André Kaalbye frie tøjler til at udføre et kunstværk som rumudsmykning i hendes 55 kvm store lejlighed. Lejligheden er blevet et lærred, hvor farver, former og udtryk flyder frit. Vægge, lofter og døre er forvandlet til en eksplosion af stærke farver og overnaturlige væsener. Kunstværket, som er døbt ”See u my love”, opfylder for Mia Tvenge et ønske om at bryde med samfundsnormen om, hvordan et hjem kan se ud.

– Jeg ville udfordre mig selv og lære at give slip for at give plads til det uforudsigelige. For mig er det vildt og spændende at afgive kontrol i de rammer, som jeg hidtil har haft mest kontrol over – mit eget hjem. Jeg er meget begejstret for resultatet, fordi det lader mine tanker vandre og nye historier udvikle sig. Det er jo det vildeste eventyr at træde ind i, siger Mia Tvenge i en pressemeddelelse.

Et stykke fra tidens trend

Kunstværket er doneret af Flügger som et led i malingvirksomhedens indsats for at hylde kunst og kreativitet. Ifølge Fie Hetting, farvespecialist i Flügger, vil Mia Tvenges begejstring for den nyudsmykkede lejlighed udfordre beskueren.

– Der er et stort potentiale i at gå linen ud, som Mia Tvenge har gjort det. Farver og indretning skaber store følelser, særligt i en situation som her, hvor valget af kunstner giver mulighed for en særlig, individuel effekt – uden at have kontrol over resultatet, siger hun og fortsætter:

– Derfor bliver mange udfordret af, at hun har turdet slippe grebet om sit hjem og lade en kunstner integrere hele farvespektret i indretningen. Det ligger et stykke fra tidens megatrend inden for boligindretning, hvor hjemmet skal være basis for ro og balance i en ustabil periode med inflation og energikrise.

Grin, græd, elsk, had

For kunstneren André Kaalbye har ambitionen med kunstværket ”See u my love” været at skabe frit spil for hele følelsesregistret.

– Mit kunstværk er lykkedes, hvis det vækker lyst til både at grine, græde, elske og hade det. Det skal give lyst til at bevæge sig rundt i rummet og gå på opdagelse, allerede fra man træder ind i entreen. Mia får inspiration til sine tanker, når hun er i sit hjem, og har hun øjeblikke, hvor hun ønsker at flygte lidt fra sine tanker, kan hun bare tælle fårene i loftet, siger André Kaalbye og tilføjer:

– Det er privilegeret at have muligheden for et anderledes take på det at lave kunst. Ikke mange kunstnere får lov til at lade fantasien flyde frit i en lejlighed, der skal leves i efterfølgende.

For Mia Tvenge, der altid har levet i et klassisk, moderne hjem, var det da også en stor satsning at få lavet hjemmet om til et kunstværk, der udfordrer normerne.

– Selvom jeg var meget nervøs for at overlade mit hjem til en kunstner som André, så har han ubevidst og intuitivt ramt plet med sit kunstværk. Så det skal bestemt ikke males over! Jeg troede, mit hoved havde brug for ro, men indretningen afspejler bedre mit indre og min krøllede hjerne. Det sætter mine følelser og tanker fri og giver mig anledning til at være tro mod, hvordan min hjerne fungerer, så jeg kan lade kreativiteten leve, siger Mia Tvenge.

Hun pointerer også, at værket vækker vidt forskellige følelser hos dem, der har set kunstværket indtil videre.

– Alle har en holdning! Og de fleste har en meget kraftig holdning, hvad enten den er positiv eller negativ. For kunsten er brudt ud af sine traditionelle rammer, så den fylder hele rummet, så du ikke kan undslippe den. Derfor oplever jeg også, at alle sætter sig i mit sted og tager stilling til værket og mit hjem, siger Mia Tvenge.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094